Padomi, kā neapmaldīties veikalu sieru klāsta piedāvājumā
Foto: Shutterstock

Gardākā un tīkamākā siera izvēle, tāpat kā jebkura cita produkta, ir delikāts process. Nav viegli, ja veikalu plauktos atrodami vairāki simti siera šķirņu – pirkšana var kļūt par mulsinošu un haotisku pieredzi, turklāt nereti nemaz nezinām, ko vēlamies. "Trikāta" siermeistars Renārs Tumens sniedz noderīgas vadlīnijas pārdomātai izvēlei, lai neapjuktu sieru piedāvājuma klāstā un spētu izvēlēties īsto, paskatoties vien uz iepakojumu, siera formu un krāsu.

Pirms tuvojies siera vitrīnai, noteikti uzdot sev trīs jautājumus:

  1. Kādas konsistences siers man labāk garšo – mīkstas un krēmīgas vai stingrākas un cietākas?
  2. Kādam mērķim iegādājos sieru – kā sastāvdaļu maltītei vai kā atsevišķu uzkodu?
  3. Vai dodu priekšroku maigām vai izteiksmīgākām, spēcīgākām garšām?

Atbildes uz šiem jautājumiem ļaus izvēlēties pareizo vietu, kur meklēt sieru. Ja labāk garšo krēmīgi sieri, tad tiem lielākoties ir atsevišķs ledusskapja nodalījums, kur ierasti pieejami tādi sieri kā Mozzarella, Feta, "Sniega bumbas" un citi svaigie sieri ar maigu un mīkstu konsistenci. Ja ir vēlēšanās iegādāties sieru, kura struktūra ir cietāka, jādodas pie cieto un puscieto sieru vitrīnas.

Tags

Sarakstu karuselis Siers Siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form