Foto: DELFI
Kopš pagājušā gada jūlija Rīgā, Tērbatas ielā, viesus gaida restorāns "Spārnos". Šīs vietas īpašā rozīnīte – ikdienas brančs, kuram pateicoties, restorāna nosaukumam pievienots neparastais tituls "brančotava".

Ar šo rakstu "Delfi" aizsāk projektu, kurā stāstīsim par to, vai Rīgas restorānos un kafejnīcās iespējams pavakariņot par 10 eiro. Un ja jā, tad ko par šo naudu iespējams saņemt.

"Spārnos" sevi pozicionē kā ģimenes restorānu – te ir mājīgs interjers, krēsliņi bērniem, rotaļlietas. Telpās valda vasarnīcas idille: puķainas tapetes, mežģīņes, maigs apgaismojums un dominē pasteļtoņi. Viss ir pārdomāts līdz sīkākajai detaļai un ikkatrs stūrītis priecē acis.

Foto: DELFI

Apkalpošana

Pieklājīgi, operatīvi un latviski ieturēti – viesmīles smaidus lieki netērē, taču strādā cītīgi. Ēdienkarte tika atnesta acumirklī, dzērieni – piecu minūšu laikā. Pamatēdienu gan bija jāgaida 25 minūtes, kaut arī apmeklētāju nebija daudz.

Ēdienkarte

Restorāns nav īpaši specialzējies, taču ēdienkarte vairāk atbilst Vidusjūras virtuvei. Itin laba zivju un jūras velšu ēdienu izvēle, pasta, risoto, plašs daudzveidīgu salātu piedāvājums.

Ēdiens

Izvēlējāmies risoto ar zandartu un sparģeļiem (7 eiro) un glāzi Prosecco (3,50 eiro). Nekādus īpašos zīmējumus pavārs uz šķīvja neveidoja, taču atbilstoši jaunākajām tendencēm pasūtīto ēdienu izrotāja ar zirņu dīgstiem. Pats ēdiens lika vilties. Rīsi bija sausi, izmisīgi trūka parmezāna, kam šajā itāliešu ēdienā bija jābūt pievienotam bagātīgi. Trūka arī sāls un garšvielu. Ēdiens garšoja neitrāli. Ja vien tā nav pavāra izklaidība, tad pilnīgi iespējams, tas ir reveranss apmeklētājiem ar bērniem, kuriem, kā zināms, ēdienos ar garšvielām nevajag pārspīlēt.

Rezumējums

Restorāns itin labi derēs ikdienas pusdienām vai vakariņām, bet diez vai patiks izteiksmīgu garšu cienītājiem. Ņemot vērā mūsu deklarēto eksperimenta budžetu, par šo summu "Spārnos" var rēķināties ar kādu ēdienu no sadaļas "Pasta un risoto" (5-7 eiro) vai izvēlēties salātus (6-7 eiro). Šādā gadījumā nauda atliks arī dzērienam, tajā skaitā – alum, vīnam vai dzirkstošajam vīnam. Pamatēdieni maksā ap 10 eiro un vairāk.

10 eiro tests: ar grūtībām, bet izturēts

Čeks

Risoto ar zandartu un sparģeļiem: 7 eiro
Glāze "Prosecco": 3,50 eiro.

Adrese: Tērbatas iela 28, Rīga.
Feisbuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!