Pagājušajā nedēļā, 18. un 19.septembrī, Rīgā aizvadīts devītais Latvijas Vīnziņu čempionāts "Laroche CUP 2014", kurā par šī gada labākā Latvijas vīnziņa titulu cīnījās 10 profesionāļi, portālam Tasty.lv vēsta čempionāta rīkotāji. Uzvarētāja titulu ieguvis restorāna "Vincents" vīnzinis Kaspars Reitups, kurš balvā saņēma arī mācību ceļojumu uz Domaine Laroche vīna darītavu slavenajā Chablis reģionā Francijā.

Šogad konkursā piedalījās 10 dalībnieki no Latvijas un spraigākai cīņai tika uzaicināti dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas. "Interesants fakts ir tas, ka astoņiem no desmit Latvijas dalībniekiem šī bija debija šāda veida konkursā. Tas liecina par lēnu, bet augošu interesi par šo profesiju," stāsta Latvijas vīnziņu asociācijas prezidents, vīnzinis Raimonds Tomsons.

Konkurss notika divās daļās, tika pārbaudītas konkursantu teorētiskās zināšanas, aklā vīna degustēšana un vīna dekantēšana.

Šogad uzvaras laurus plūca Kaspars Reitups no restorāna "Vincents", otrajā vietā palika Lietuvas labākais vīnzinis Narimantas Miežys no "Kempinski Hotel Cathedral Square", bet trešo vietu ieguva Toms Liepiņš arī no restorāna "Vincents", kuram šis bija pirmais vīnziņu konkurss. Visi trīs labākie vīnziņi pārstāvēs Latviju Baltijas vīnziņu čempionātā Vana Tallinn Grand Prix 2014, kas 16. un 17.oktobrī norisināsies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!