Foto: Shutterstock
Konkursam "Latvijas Gada vīns 2014", kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu "Zelta", "Sudraba", "Bronzas" un "Vērts nogaršot" medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā "Bibliotēka N˚1" ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

"Latvijas Gada vīns 2014" ir lielākais un plašākais pasaules vīnu konkurss, kas jebkad norisinājies Baltijas valstīs. Konkursa mērķis ir demonstrēt Latvijā pieejamo vīnu daudzveidību, atvieglot vīna mīļotāju dzīvi, viešot skaidrību plašajā vīnu klāstā, kā arī sniegt iespēju Latvijas labākos vīnus - konkursa uzvarētājus - vienuviet nobaudīt Riga Wine & Champagne festivāla "Čempionu parādē" 2014.gada 29.novembrī.

Konkursa rezultātus un Top 50, kā arī godalgoto vīnu žūrijas vērtējumu un konkursā pārstāvēto reģionu apskatu, Riga Wine & Champagne festivāla organizatori publicēs oktobra beigās sadarbībā ar žurnāliem "Santa" un "Klubs". Konkursā visaugstāk novērtētos vīnus kopā ar profesionāļu stāstiem un lekcijām vīnmīļi varēs izbaudīt "Čempionu parādē", kas festivāla Riga Wine & Champagne ietvaros notiks sestdien, 29.novembrī, restorānā "Bibliotēka N˚1".

Latvijas "Gada Vīns 2014" konkursa žūrijas darbu Rīgā vadīs Maikls Šusters (Michael Schuster) no Lielbritānijas, viens no starptautiski visvairāk pieprasītajiem vīna "tiesnešiem" un lektoriem ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, žurnāla "Decanter" konkursa World Wine Awards žūrijas loceklis, The Wine Society un Academie Internationale du Vin valdes loceklis, vairāku populāru vīna best-selleru un prestižo izdevumu "The World of Fine Wine" un "Decanter" autors. Žūrijā darbosies Latvijas godalgotākie un kompetentākie vīna profesionāļi – Raimonds Tomsons (restorāns "Vincents", Vīnziņu Asociācijas prezidents, vairākkārtējs Latvijas un Baltijas vīnziņu čempionāta uzvarētājs), Arunas Starkus (Lietuvas vīnziņu asociācijas prezidents), Valentīna Grandāne (viena no pieredzes bagātākajām vīna pasniedzējām Latvijā), Ronalds Pētersons (Baltijas vīnziņu čempionāta uzvarētājs), Gints Sniedze (vīnziņu konkursu uzvarētājs), Aigars Lukstiņš, Romāns Komars, Mārtiņš Pīlēns un Aigars Nords (Riga Wine & Champagne dibinātājs).

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāla 2014/15 sezonas partneris ir WESS Motors un Lexus. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Vislielākais paldies Latvijas Vīnziņu asociācijai, īpaši Raimondam Tomsonam ("Vincents"), restorāna Bibliotēka No1 komandai, meistarklašu sponsoriem Nordea un Electrolux, informatīvajam partnerim "Izdevniecībai žurnāls Santa", kā arī vīna un šampaniešu importētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!