Foto: Publicitātes foto
Konkursā "Rīgas kūkas garša 2015", kas notika par godu gaidāmajiem Rīgas svētkiem, par uzvarētāju atzīta torte, kas veidota no zefīra un apbērta ar rudzupuķēm, bet augšā to rotā cukurgailītis, projekta pārstāve Inese Ozoliņa.

Torti cepa "Bezē konditoreja", dodot kūkai nosaukumu "Rīgas Preilene". Finālam tika izvirzītas kopumā piecas kūkas, kas žūrijas vērtējumā vislabāk raksturo mūsdienu Rīgu.

Starp kūku finālistiem bija arī "Parunāsim.Kafe'teeka" ar "Mājas šokolādes kūku ar vārīto krēmu", "Annas dārzs" ar kūku "Annas dārzs", "Canamelle" ar kūku "Rīgas kuģis" un "Fazenda Bazārs" ar "Kūka Rīgai".

Uzvarētājkūka ir stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā un Rīgas simbolu – gaili. Arī pati kūka veidota viegla, gaisīga un salda kā cukurgailītis ar zefīru un rudzupuķu lapiņām.

Žūrijā bija ēdienu eksperti - Zane Timpare, žurnāla "Ievas Virtuve" galvenā redaktore, Ilze Lavrinoviča, no "Latvijas Avīzes" un Anna Panna - ēdienu recepšu blogere.

Žūrijā bija rīdzinieki - Nauris Puntulis, Luīze Salmgrieze un Ints Teterovskis. Daļu vērtējuma veidoja iedzīvotāju balsojums uz vietas un sociālajos tīklos.

Kūkas vērtēja arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Santa Graikste no Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Vita Jermoloviča no "Live Rīga", Anita Berķe no "Rīgas Dzirnavnieka".

Rīgas svētki tiks atzīmēti 14., 15. un 16. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!