Pareizā garša izglābs jebkuru ēdienu jeb Piecas mērces, kas iekarojušas visu pasauli
Foto: Shutterstock

Jau no neatminamiem laikiem cilvēki ir gatavojuši mērces. Visi izcilie šefpavāri apgalvo, ka garšīga ēdiena noslēpums ir tam atbilstoša mērce. Pat visvienkāršākais ēdiens ar mērci pārvēršas par pavārmākslas meistarstiķi. Kurš gan nav pats dzīvē pārliecinājies, ka uz galda var pasniegt sagrieztus visvienkāršākos dārzeņus un mērcīti vai vairākas mērcītes, un svētku galds ir uzklāts?!

Katram ēdiena veidam ir sava vispiemērotākā mērce. Tā var būt gan bieza un krēmīga, gan samērā šķidra, tā var būt maiga un netrāla vai pikanta ar čili asumiņu, vai skābena un atsvaidzinoša.

Vai zināji, ka pasaulē mērču recepšu ir vairāk nekā ēdienu receptes? Bet kādas ir piecas vispazīstamākās receptes, kuras izmanto gandrīz ikvienā pasaules malā?

Source

Tasty

Tags

Maltā gaļa Sarakstu karuselis Dzērvenes Maltā gaļa Tomātu mērce Mērces
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form