Mini kūciņu jeb kapkeiku (angliski - cupcakes) mode ir sasniegusi jaunas virsotnes - pasaules smalkākajās beķerejās tiek radīti arvien jauni un jauni brīnumi pircēju pievilināšanai un lutināšanai.

Kāda konditoreja Toronto, Kanādā radījusi kūciņu 900 ASV dolāru vērtībā. Šis bija pasūtījuma darbs klientam, kas vēlējās savu sievu 40.jubilejā pārsteigt ar ko pavisam īpašu. Tā kā šis pasūījums guva interesi arī citu klientu vidū, tad tika pieņemts lēmums ekstravagantu kūciņu cepšanu klientiem piedāvāt arī turpmāk. 

Gardēžu apbrīnas vērtais gardums tapa konditorejā "Le Dolci" un kūciņas sastāvā ir tādas eksotiskas izejvielas kā jūras sāls no Kamargas Francijā, medus no Rouzvudas Vīna dārziem Ontario apgabalā, sviests no Normandijas Francijā. Pa virsu visam - 24 karātu ēdamā zelta lapiņas un īpašā molekulārās gastronomijas tehnikā gatavotas pērlītes. 


Konditorejas īpašniece dienām ilgi meklēja izejvielas no vietām, kuras jubilāre un viņas vīrs savā mūža gaitā bija apmeklējuši - Itālijā, Havaju salās un Francijā, ņemot vērā arī gardumus, kurus savā ēdienkartē bija iecienījusi laimīgā jubilāre. 

Dāvanas saņēmēja, ieraugot kūciņu, sajūsmā iespiegusies - tik liels un patīkams pārsteigums tas bijis. Īpašniece atzīst, ka viņas konditorejai šī bijusi ļoti laba reklāma un tagad saldumu tirgošana ritot raitāk. Tiem, kas nesaprot un neatzīst, viņuprāt, nesamērīgu naudas summu tērēšanu par vienā mirklī apēdamiem saldumiem - šis precētais pāris ik gadu ziedo miljoniem lielas summas labdarībai, un pa laikam arī sevi atļaujas palutināt ar ekstravagantām lietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!