Foto: DELFI
Avotu iela atrodas nostāk no rīdzinieku ikdienas maršrutiem, tādēļ nelepojas ar milzumdaudz kafejnīcām un restorāniem. Šī iela drīzāk asociējas ar dzertuvēm, nevis ēdinātavām ar omulīgu atmosfēru un labu virtuvi. Krodziņš “Trīs vīri laivā” tikai izliekas par kārtējo alus vietu.

Ar šo rakstu "Delfi" turpina projektu, kurā stāstīsim par to, vai Rīgas restorānos un kafejnīcās iespējams pavakariņot par 10 eiro. Un ja jā, tad ko par šo naudu iespējams saņemt.

Krodziņa interjers atgādina vācu alus krogu stilistiku – daudz koka, ne pārāk daudz gaismas, dekorācijas ar alus tematiku. Pie sienas liels ekrāns, kurā rāda sporta kanālu – futbolu. Apmeklētāji – gan ģimenes ar bērniem, gan pārīši, gan jauniešu kompānijas. Interesanti, ka trešdienas vakarā "Trīs vīri laivā" bija pilni.

Foto: DELFI

Apkalpošana

Visnotaļ līmenī. Tiesa, sākumā gan zāli, gan terasi apkalpoja viena viesmīle, tādēļ bija nedaudz jāpiepūlas, lai pievērstu viņas uzmanību savam galdiņam. Bet pēc tam viss jau ritēja ātrāk. Dzērienus atnesa tūlīt, uzkodas pēc 10 minūtēm, pamatēdienu – vēl pēc 15 minūtēm.

Ēdienkarte

Ēdienkartes piedāvājums ir pārsteidzoši plašs – vairāk nekā 20 dažādu karsto ēdienu, plaša karsto un auksto uzkodu izvēle, zupas un salāti. Tikai deserti ir vien trīs, kas principā ir saprotami – saldumi nesader ar alu, kas ir šejienes pamatdzēriens. Un publika arī ir ļoti vīrišķīga, kas izskaidro ēdienkartes kompozīciju – vairāk gaļas, mazāk cukura.

Ēdiens

Uzkodām pasūtīju sīpolu gredzenus mīklā (2,65 eiro) un glāzi vietējā tumšā alus (1,75 eiro). Uzkodas kvalitāte pelnījusi vairāk nekā uzslavas! Maiga, kraukšķīga mīkla, kas slēpj sulīgas salda, sarkanā sīpola šķēlītes, un to visu pavada skābā krējuma mērce ar dillēm. "Trīs vīrus laivā" der apmeklēt kaut šī kulinārā šedevra dēļ! No karstajiem ēdieniem izvēle krita uz cūkgaļu baltvīna – saldā krējuma mērcē, ko pasniedz čuguna panniņā kopā ar kartupeļu daiviņām (5,55 eiro). Un atkal jau augstākais vērtējums – liela porcija, mīksta gaļa, veiksmīga mērce un simpātisks pasniegšanas veids. Kopumā restorāna virtuvi var raksturot trīs vārdos: mājīgi, sātīgi, labi. Plaša latviešu un beļģu alus izvēle un vēl plašāka viskiju izvēle – no Skotijas līdz Japānai.

Rezumējums

Lielisks restorāns, lai pasēdētu draugu lokā ar alu un ierindas pusdienām vai vakariņām. Pabaros vienkārši, bet garšīgi, sātīgi un nedārgi. Runājot par mūsu pašu nosprausto budžetu, "Trīs vīros laivā" par 10 eiro pavakariņos pat ļoti izsalcis viesis. Pamatēdienu vidējā cena 5-6 eiro, uzkodas un zupas – no 2,50 eiro, deserti – 2,80-3,50 eiro.

10 eiro tests nokārtots bez grūtībām.

Čeks

  • Mājas sīpolu gredzeni mīklā: 2,65 eiro
  • Rēzeknes Brūveris Tumšais: 1,75 eiro
  • Cūkgaļa baltvīna un saldā krējuma mērcē: 5,55 eiro

Adrese: Rīga, Avotu iela 35.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!