Foto: DELFI
Dzirnavu ielas posms Rīgas klusajā centrā iepretī viesnīcai "Albert Hotel", kā arī daļa piegulošās Antonijas ielas jau labu laiku kļuvuši par īstu Meku kvalitatīvas sabiedriskās ēdināšanas piekritējiem. Restorānu koncentrācija uz vienu kvadrātmetru šajā kvartālā ir krietni intensīvāka nekā citās Rīgas daļās (ja neskaitām Vecrīgu). Ar apskaužamu regularitāti te tiek atklātas jaunas vietas, un salīdzinoši nesen savas durvis apmeklētājiem plaši vēris bistro "Milti".

Restorāna izsmalcinātais interjers vedina domāt par klasisko itāliešu kino. Uz sniegbalto sienu gaišā fona efektīgi izceļas melnie ādas dīvāni, melnbaltās grīdas flīzes un melni krāsotie koka galdi. Eleganti un vienlaikus arī mājīgi. Par Itāliju liek domāt arī mīlestība pret bērniem: atsevišķā telpā iekārtota nevainojama bērnistaba, bet ēdienkartē – itin pieklājīgs piedāvājums mazajiem apmeklētājiem.

Ēdienkarte

"Miltu" ēdienkarte nav pārāk plaša, toties – pārdomāta. Sešu veidu pastas (no 5,50 eiro), nedaudz vairāk variantu picām (no 4,90 eiro), dažas uzkodas un salāti (no 4,50 eiro), pāris desertu (2,20 eiro) un zupa (3,50 eiro). Vistīrākā Vidusjūras virtuve. Atsevišķi gribu izcelt vīna pasūtīšanas sistēmu. Nišā pie ieejas atrodas vīna "automāts" ar plašu balto un sarkano vīnu izvēli. Apmeklētājiem tiek izsniegta īpaša kartīte, kas ļauj automātā izvēlēties un saņemt savu vīna porciju – no 50 līdz 150 mililitriem. "Vīnomāta" apmeklējumu skaitu ierobežo tikai maciņa biezums – kartītē viss tiek reģistrēts un pēc tam pieskaitīts rēķinam. Savdabīga vīnu degustācija, kas gastronomiskajam vakaram nenoliedzami piešķir dinamiku.

Pasniegšana, apkalpošana un ēdiena kvalitāte

Tā kā Itālija ir picas dzimtene, mūsu izvēle bija pica "Margarita". Vispirms par labo: tomātu mērce ar garšaugiem un dāsnais siera daudzums ļoti iepriecināja. Sliktais: mīkla izrādījās neveiksmīga. Pārāk bieza itāliešu picai, turklāt ne pārāk labi izcepta. Pilnīgi iespējams, ka šis bija ārkārtas gadījums un vienreizēja pavāra kļūda, tomēr fakts ir fakts – gala rezultāts bija drīzāk neitrāls, nekā garšīgs. Saldajam bijām izvēlējušies citu mūžīgo itāliešu klasiku – tiramisu. Un te nekādu pretenziju – brīnišķīgs deserts.

Ēdiena noformējums: simpātisks, bet nekas īpašs. Viesmīļi – laipni un uzmanīgi, netīrie trauki no galda pazuda zibens ātrumā.

Kopsavilkums

Patīkams restorāns ar veiksmīgu atrašanās vietu. Pilnīgi noteikti patiks ģimenēm ar bērniem, bet piemērots arī pasēdēšanai draugu lokā, malkojot vīnu.

10 eiro tests: izturēts.

Čeks

  • Pica "Margarita": 4,90 eiro;
  • Tiramisu: 2,20 eiro;
  • Glāze sarkanvīna "Fairview Pinotage", 100 ml: 2,88 eiro.

Adrese: Rīga, Dzirnavu iela 34a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!