Foto: DELFI
Burgeri, nenoliedzami, jau kādu laiku ir galvaspilsētas kulinārā piedāvājuma karstākā aktualitāte. Protams, ātro ēstuvju ražojumiem nav nekāda sakara ar šoreiz baudītajiem restorāna kvalitātes burgeriem, kas gatavoti no organiskiem produktiem un papildināti ar izsmalcinātām mērcēm.

Pirms kāda laika, sekojot pieprasījumam un kulinārās modes tendencēm, iestādes, kuru piedāvājumā centrālo vietu ieņēma dažādi burgeri, Rīgā auga kā sēnes pēc lietus. Laiks, kā jau parasti, visu nostādīja savās vietās – pie mūžīgas mainības pieradušie Rīgas gardēži par gana labām un apmeklēšanas vērtām atzina vien pāris burgernīcas, kas ir pieprasītas vēl šobaltdien.

Viena no tādām vietām ir "Street Burgers". Interjers ir orientēts uz jauniešu publiku: bēniņu estētika, stilu eklektika, tumši toņi ar spilgtiem, konstrastējošiem krāsu akcentiem. Kopumā interjeru var raksturot kā stilīgu un interesantu.

Ēdienkarte

"Strītburgera" ēdienkarte ir vienkārša un labi saprotama – burgeri, piedevas, pāris desertu un dzērieni. Burgeri, ņemot vērā kotletes gaļu, ir sadalīti kategorijās: liellopa burgeri (4,80–6,70 eiro), jēra burgeri (6,20 eiro), putnu gaļas burgeri (4,40–6,20 eiro) un veģetārie burgeri (no 4,40 eiro).

Pasūtījumu var papildināt ar kartupelīšiem vai salātiem, kā arī izvēlēties dažādas papildpiedevas burgeram, piemēram, bekonu vai sēnes (no 0,80 eiro). Ja jūti, ka ar burgeru vien būs par maz, iesakām izvēlēties komplektu, kurā ir iekļautas arī piedevas un dzēriens, jo tas būs krietni lētāk un izdevīgāk.

Pasniegšana, apkalpošana un ēdiena kvalitāte

Ēdiens ir jāpasūta pie letes, bet līdz galdiņam to atnes jau oficiants. Jārēķinās ar 10–20 minūšu gaidīšanu, jo burgeri tiek gatavoti no nulles, turklāt procesam iespējams sekot – "Street Burgers" ir atklātā tipa virtuve, kur pavāru darbošanās ir kā uz delnas. Izvēle tikai izdarīta par labu Gardēža komplektam, kurā ietilpst liellopa gaļas burgers ar kūpinātu sieru, salātlapām, tomātiem, karamelizētiem sīpoliem un mārrutku mērci, kā arī salāti un organiskā ķiršu limonāde.

Atklāti sakot, mērces burgerā bija visai maz – tā pat nebija īsti sagaršojama. Bet jāatzīst, ka, pateicoties pārējām sastāvdaļām un lieliskajai, vidēji izceptajai gaļai, burgers bija padevies visai sulīgs un gards. Kompektā iekļauto "coleslaw" tipa salātu pamatsastāvdaļa bija dažādu veidu kāposti.

Kopsavilkums

Lieliska vieta kvalitatīvu burgeru cienītājiem. Samērīgas cenas, laba kvalitāte un kopumā – rezultāts atbilstoši gaidītajam.

10 eiro tests: izturēts bez mazākās aizķeršanās

Čeks

Gardēža burgers, salāti un organiskā limonāde "Fritz Cherry": 8,80 eiro

Adrese: Blaumaņa iela 10, Rīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!