Piecas dienas, pieci piena produkti - iesaka 'Gastronome' šefpavārs
Foto: Shutterstock

Par pienu un tā produktu vērtību nešaubās neviens. Jau izsenis piens tiek uzskatīts par dzīvības avotu, jo tā ir pirmā barība, ko saņemam, kā zināms, tam piemīt arī ārstnieciskas īpašības. Ir pierādīts, ka cilvēki, kuri ikdienā dzer pienu un uzņem D vitamīnu, zaudē lieko svaru ātrāk, nekā tie, kuri pienu uzturā nelieto vai lieto reti. Tiesa, ne visur piens tiek godāts - to vispār nepazīst indiāņi, eskimosi, kā arī daudzu Āfrikas valstu un Indoķīnas iedzīvotāji.

Lai kā arī būtu tur, eksotiskajās zemēs, bet pie mums, Latvijā, piens ir ļoti lielā vērtē, jo tajā ir gandrīz visas uzturvielas, kas nepieciešamas cilvēkam. Mūsu platuma grādos izplatītākais ir govs piens, tomēr aizvien lielāku popularitāti iemanto kazas piens, kas sastāva un īpašību ziņā ir līdzīgs govs pienam, tomēr tiek uzskatīts par vērtīgāku - tajā ir vairāk olbaltumvielu, tauku un kalcija, bet mazāk karotīna. Kazas piens cilvēka organismā uzsūcas labāk par govs pienu, tas tiek plaši pielietots arī zīdaiņu pārtikā.

Kas ir izplatītākie piena produkti? Protams, piens pats par sevi, sviests, biezpiens, kefīrs, paniņas, dažādi jogurti, sieri. Bet tas nebūt nav viss! Delikatešu un ikdienas pārtikas preču veikalu Gastronome šefpavārs iesaka eksperimentēt ar dažādiem pieniem, neapstāties tikai pie govs piena, bet dažādu ēdienu, tostarp, auksto zupu un saldēdienu pagatavošanai izmēģināt arī, piemēram, kazas piena produktus, aitas piena desertus un bifeļa piena produktus.

"Viena no Gastronome veikalu nodaļām, ar kurām ārkārtīgi lepojamies, ir piena produktu nodaļa," stāsta Gastronome šefpavārs, portāla Tasty.lv lasītājiem iesakot izmēģināšanas vērtus piena produktus katrai dienai. 

Līdz 28.septembrim Gastronome veikalos Rīgā, Krasta ielā 68a un Brīvības ielā 31 - īpašas cenas un degustācijas piena produktiem. Gaidīsim Jūs!

 Informācija pa darbalaikiem mūsu Facebook kontā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form