Foto: Publicitāts foto

"Lielāku karbonādi nebiju redzējis! Ja viesis apēd to 30 minūtēs, tad nav jāmaksā! Tas esot izdevies tikai diviem cilvēkiem! Labu apetīti!" – ar populārā bārmeņa Andra Reizenberga 13. oktobrī "Facebook" publicēto bildi, kurā visā krāšņumā iemūžināta kafejnīcā "Bērzi" par baltu velti nobaudāmā milzu karbonāde, ir dalījušies vairāk kā 3000 karbonādes cienītāju.

"Šī ir mana populārākā publikācija. Tu vari likt visskaistāko kokteiļa bildi, bet jāatzīst, ka latvietim karbonāde tomēr ir tuvāka," Andris smej.

Foto: Andris Reizenbergs

Lai uzzinātu ko vairāk par neticami populāro "Bērzu" karbonādes izaicinājumu, uzrunājām kafejnīcas īpašniekus. Viņi "Tasty" atklāj, ka kafejnīcu pārņēmuši savā īpašumā pavisam nesen, tādēļ nācies cīnīties ar iepriekšējo saimnieku atstāto "mantojumu" – ne pārāk labo slavu, un domāt, kā piesaistīt viesus, iegūt atpazīstamību un klientu uzticību: "Ideja par "Izaicinājumu" ienāca prātā mūsu virtuves sirdij – galvenajam pavāram Artim Verzam. Iemesls bija vienkāršs – pavāriņš gribēja radīt opciju tiem karbonāžu cienītājiem, kuri, gluži kā viņš pats, vēlas nobaudīt lielu porciju par izdevīgāku cenu. Sākotnēji "Izaicinājums" tika piedāvāts kā dienas īpašā karbonāde, bet tad pavāram radās ideja par "Izaicinājuma" akciju un tautas reakcija uz mūsu piedāvājumu bija zibenīga."

Kādi ir bezmaksas karbonādes izaicinājuma noteikumi

"Izaicinājuma" akcija "Bērzu" feisbukā tika izsludināta 5. oktobrī: "Ļoti liels mūsu viesu pulks jau ir iepazinušies ar mūsu karbonādi "Izaicinājums". Nedaudz uzlabosim spēles noteikumus un ļausim pašiem badīgākajiem mūs pārsteigt. Ja jau karbonādi sauc "Izaicinājums", tad mēs izaicinām tevi to apēst. Ja apēdīsi visu karbonādi viens – mēs tev to uzsauksim!"

Noteikumi ir vienkārši: pasūtot karbonādi "Izaicinājums", izvēle ir dota starp vistas gaļu vai cūkgaļu. Vari izvēlēties arī kartupeļu veidu (mājas frī, frī ar sieru, vārīti vai vārīti-cepti kartupelīši) trīs veidu salāti un mērcīte arī ir klāt. "Protams, ņemam vērā arī viesu alerģijas – ja kāds nevar ēst tomātus, miltu produktus vai ko citu, attiecīgais produkts tiek aizstāts vai izslēgts," piebilst "Bērzu" īpašnieki.

Ja 30 minūšu laikā abi šķīvji – gan karbonādes, gan piedevu – ir iztukšoti bez citu palīdzības, "Bērzi" tev "Izaicinājumu" uzsauc un par maltīti nebūs jāmaksā. Arī tad, ja secini, ka "Izaicinājums" tev tomēr nav pa spēkam, nebēdā, jo par visu lielo komplektu jāšķiras vien no 8 eiro.

Cik kilogramus sver "Izaicinājums"

Foto: Publicitātes foto

Jau nākamajā dienā pēc akcijas izludināšanas 43 drosminieki pieteicās cīņai ar izaicinājumu, bet, diemžēl viņi visi bija pārvērtējuši savus spēkus – kādam bija par maz laika, kādam porcija šķita pārlieku liela. Pat lielākie ēdāji tika vien nedaudz pāri pusei.

Un, kā nu ne – kaut piedāvājums šķiet ļoti kārdinošs, "Bērzu" īpašnieki iesaka ņemt vērā faktu, ka kopējais "Izaicinājuma" svars, saplusojot abu šķīvju saturu (kopā ar šķīvju svaru), ir gandrīz pieci kilogrami: "Komplektā ietilpst puskilograms gaļas, kas ir pagatavota pēc klasiskās karbonādes receptes, apviļājot miltos un olā, aptuveni divi līdz trīs tomāti, 200 līdz 300 grami siera, pāris kilogrami kartupeļu un trīs veidu salāti ar zaļumu vai kādu citu dienas mērci." Porcijas svars ir ap trīs kilogramiem.

Bieži vien gadoties tā, ka kompānija ierodas un pasūta "Izaicinājumu" ar mērķi sacensties, bet, jau ieraugot porcijas izmēru, viņi vairs laiku neskaita, atslābst un ēd mierīgā tempā. Netrūkst arī ģimeņu, kas paņem "Izaicinājumu" uz vairākiem cilvēkiem un ēd daloties. "Tieši šāda bija arī pavāra doma, lai pie mums iegrieztos arī tās ģimenes, kurām varbūt nesanāk tik bieži aiziet kaut kur ārpus mājas paēst, tad nu šis variants ir ļoti izdevīgs visiem," "Tasty" skaidro "Bērzu" īpašnieki.

Vai tu būsi septītais?

8. oktobrī, trīs dienas pēc akcijas izsludināšanas beidzot pirmais varonis pievarēja izaicinājumu, turklāt 25 minūtēs, kas ir nepārspēts rekords līdz pat šim brīdim. Savukārt 14. oktobrī piecu izaicinājumu pieveikušo vīru bariņam pievienojās pirmā daiļā dzimuma pārstāve.

"Pagaidām (uz 17. oktobri) tikai sešiem viesiem ir izdevies pieveikt pieckilogramīgo porciju. Vakar, piemēram, bija viens, kurš apēda visu 31 minūtē, bet noteikumi ir visiem vieni. "Izaicinājums" noteikti vēl kādu laiku būs mūsu īpašais piedāvājums" – apliecina "Bērzu" īpašnieki.

Pēc "Izaicinājuma" alkstošos karbonāžu cienītājus "Bērzu" komanda aicina būt saprotošiem un iepriekš rezervēt galdiņu, jo pēkšņais popularitātes vilnis, ko vēl vairāk pastiprina Siguldas zelta rudens vērotāju pūļi, šobrīd "Bērzus" ir pārsteidzis nesagatavotus: "Divas nākamās nedēļas solās būt īpaši spraigas, jo viss sakrtis tā, ka, sakarā ar priecīgu ģimenes notikumu, pašā darbu karstumā nelielā atvaļinājumā dosies mūsu galvenais pavārs. Tādēļ tos, kuri vēlies tikties aci pret aci ar "Izaicinājumu" mierīgākā gaisotnē, aicinām būt pacietīgiem un mazliet nogaidīt."

Galdiņu var pieteikt un "Izaicinājuma" karstākajiem jaunumiem līdzi sekot "Bērzu" feisbuka lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!