Foto: stock.xchng
Itālieši pesto mērci uzskata par visi mērču mērci un nevar viņiem nepiekrist, jo jau Senās Romas laikā to gatavoja speciālā marmora traukā.

Pesto mērces mēdz būt ļoti dažādas, un katrā mājā no Milānas līdz Sicīlijai to gatavo savādāk, taču izplatītākā un pesto mērce ir tā, kas nāk no Dženovas Itālijas ziemeļos jeb pesto alla Genovese. Visbiežāk to pasniedz kopā ar pastām, salātiem, tomātiem un citiem dārzeņiem.

Bazilika pesto mērce (500 ml)

Nepieciešams:

  • 150 g bazilika
  • 50 g ciedru riekstu
  • 100 g sarīvēta parmezāna siera
  • 300 ml olīveļļas
  • sāls

Pagatavošana:

Ciedru riekstus apgrauzdē, kamēr tie kļūst gaiši brūni. Svaigu baziliku nomazgā un nosusina. Blenderī liek baziliku, ciedru riekstus, parmezana sieru, pārkaisa ar sāli, maļ vidējā ātrumā, pakāpeniski lejot klāt olīveļļu, kamēr mērce kļūst vienmērīga. Uzglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!