Foto: Publicitātes foto
Sabalansēta ēdienkarte ir visvienkāršākais un dabiskākais veids, kā uzturēt labu veselību, izvēloties tikai vērtīgākās maltīšu sastāvdaļas.

Galvenās uzturvielas ir ogļhidrāti, olbaltumi, šķiedrvielas, dzelzs, kalcijs un B grupas vitamīni, kas veido arī pamatu slavenajā uztura piramīdā un ir jāuzņem apjomīgi un bagātīgi. Taču pēc iespējas vairāk jāizvēlas veselīgie pilngraudu produkti, kas gatavoti no graudiem vai miltiem, kuros izmantots viss grauds, arī tā apvalks, kas satur B un E vitamīnus, cinku, selēnu un citas vērtīgas vielas. Baltajos miltos, kurus gatavo no attīrītiem graudiem, visas vērtīgās vielas ir gandrīz zudušas, atstājot vien kalorijām bagātu produktu, kas veicina liekā svara veidošanos. Pilngraudu produkti, atšķirībā no baltajiem miltiem, satur daudz šķiedrvielas, kas, balstoties uz zinātniskiem pierādījumiem, spēj mazināt holesterīna līmeni asinīs, sirds un asinsvadu slimību risku, uzlabot zarnu trakta darbību, un samazina lieko svaru. 

Diemžēl mūsdienu dzīvesveids un paradumi lielākajai daļai liedz tikai ar uzturu vien uzņemt pietiekami daudz šķiedrvielu. Tā rezultātā sākas mūsdienu mūžīgā cīņa ar lieko svaru, vēdera aizcietējumiem, paaugstinātu holesterīnu un vispārēju sliktu pašsajūtu ikdienā. Šķiedrvielas ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa pareizai ķermeņa vielmaiņas funkcionēšanai.

Finn Crisp pilngraudu sausmaizītes radītas 1952.gadā, kad tās tika prezentētas Helsinku Vasaras Olimpisko spēļu laikā Somijā kā īpaši veselīgs produkts. Plānās un kraukšķīgās maizītes ir tik vienkāršas, īstas un pilnīgas! Tās iecienījuši cilvēki visā pasaulē, rūpējoties par savu un savas ģimenes veselību un izvēloties pareizu, vērtīgu uzturu. Garšīgās un veselīgās Finn Crisp maizītes ir apburoši plānas un satur daudz vairāk šķiedrvielu, nekā parastā maize. Šķiedrvielu dienas devas katrā valstī atšķiras (to ietekmē ēšanas paradumi, iedzīvotāju kopējais veselības stāvoklis u.c. faktori), taču vidēji tie ir 25 – 35 grami dienā. Tomēr reti kad ar ikdienas uzturu cilvēks tās uzņem pilnībā. Lai uzņemtu pietiekošu daudzumu šķiedrvielu, pieaugušam cilvēkam ikdienas vajadzētu apēst 2 kilogramus kartupeļu vai 7 kilogramus tomātu, kas, protams, nav iespējams. Taču, par laimi, to var panākt daudz vienkāršāk – dienas laikā apēdot vien 8-9 Finn Crisp maizītes. Tik vienkārši tiek sasniegta dienas ieteicamā šķiedrvielu deva - veselīgi, viegli un gardi!

Finn Crisp sortiments Latvijā

  • Finn Crisp Sezame 250g (apaļās sezama maizītes)
  • Finn Crisp Original 200g (plānās rudzu sausmaizītes)
  • Finn Crisp Original 400g (plānās rudzu sausmaizītes)
  • Finn Crisp Plus 5 Wholegrain 190g (plānās pilngraudu sausmaizītes)
  • Finn Crisp Traditional taisnstūra maizītes 200g
  • Finn Crisp Coriander 180g taisnstūra maizītes

Finn Crisp Rudzu našķi veselīgai baudai ir unikāls jaunums un veselīgs našķis, ar kuru varat mieloties ikdienas bez vainas izjūtas. Jaunās uzkodas no Finn Crisp ir vienreizēji plānas un kraukšķīgas, trīsstūra formas un viena kumosa lielumā. Tās ir gatavotas no 100% pilngraudu rudziem un satur 18% šķiedrvielas. Līdzīgi kā čipsus, arī Finn Crisp rudzu našķus var mērcēt dažādās mērcītēs vai pasniegt kopā ar siera plati un našķoties veselīgi.

Finn Crisp Rudzu našķi ir pieejami Rimi hipermārketos divos veidos:

  • Finn Crisp Rudzu našķi ar sēkliņām un jūras sāli
  • Finn Crisp Rudzu našķi ar ķiploku un zaļumiem

Finn Crisp produkti nesatur nekādas mākslīgās piedevas vai konservantus. Tos var lietot uzturā uzreiz - no ērtajām paciņām darbā vai atpūtā, ceļā vai skatoties kino, ar draugiem vai ģimenes lokā, bet tikpat labi arī, pagatavojot brīnišķīgus un neredzētus ēdienus, svinīgos pasākumos vai mājas ballītēs. Ir tūkstošiem veidu, kā pagatavot un ēst veselīgās un gardās Finn Crisp pilngraudu sausmaizītes. Atliek vien izvēlēties un baudīt!

Recepte: Rudzu sausmaizīšu Finn Crisp' rulete ar olu un kazas sieru

Foto: Publicitātes foto

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!