Pirms pārdesmit gadiem mums eksotiski šķita tādi augļi kā banāni, ananasi un kivi, kas šobrīd visai bieži tiek lietoti ikdienas uzturā. Savukārt tagad eksotisko augļu vidū ir minama karambola, kivano, pepino un citi vēl ne tik atpazīstami nosaukumi.

Šogad veikalos par aptuveni 25% palielinājies pieprasījums pēc dažādiem eksotiskiem augļiem, piemēram, mango, feihojām, čerimojām, kivano un citiem, "Tasty.lv" informē "Rimi Latvija" pārstāvis Andris Kulbergs.

Līdzās jau ierastajiem ārvalstu augļiem – banāniem, apelsīniem, pomelo, avokado, vīnogām, mandarīniem iedzīvotāji arvien biežāk savos pirkumu grozos liek tādus eksotiskus augļus kā feihojas, čerimojas, līčes un kumkvatus. Turklāt feihoju tirdzniecības apjomi "Rimi" veikalos pēdējo gadu laikā ir palielinājušies par aptuveni 30%. Kā ierasts, tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, ik nedēļu aptuveni par aptuveni piektdaļu palielinās pieprasījums pēc mandarīniem.

Eksotiskie augļi īpaši iecienīti ir tieši gada vēsajos mēnešos, kad daļai no tiem ir aktīvā ražas sezona. "Iepazīstinot savus pircējus ar jauniem produktiem un garšām, produktu klāstu regulāri papildinām ar dažādiem eksotiskiem augļiem. Pērn sortimentā iekļāvām kivano – augli, kas pēc garšas atgādina meloni un gurķi, kas papildināts ar citrona, laima un banāna garšas niansēm. Savukārt šogad pircējiem pieejami pepino – diētiski augļi, kurus var ēst gan svaigus, gan pievienot salātiem un gaļai. Turklāt šie augļi jau iekarojuši savu pircēju loku un labprāt tiek likti pirkumu grozos," skaidro Kulbergs.

Jau tuvākajā laikā veikalos parādīsies tamarindi, kurus var izmantot dažādu džemu un atspirdzinošu dzērienu pagatavošanā, kā arī gaļas marinēšanā. Tāpat plānots klāstu papildinā ar Taizemē audzētu mango šķirni Nam Dok Mai, kas izceļas ar īpaši saldu garšu. Lai arī izmēra ziņā šī mango šķirne ir mazāka kā šobrīd nopērkamā, tā īpaši piemērota gardu desertu pagatavošanai. No jaunā gada Latvijā būs iespējams iegādāties arī svaigus kokosriekstus, atklāj Andris Kulbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!