Foto: Shutterstock
25. novembrī Rīgā pirmo reizi notiks starptautisks bārmeņu konkurss "Riga Black Balsam Global Challenge 2015", kas pulcēs labākos bārmeņus no dažādām pasaules valstīm, portālam "Delfi" vēsta pasākuma rīkotāji. Vairāk nekā 50 bārmeņu no Baltijas, Krievijas, Ukrainas, Apvienotās karalistes, Izraēlas un citām valstīm gatavos kokteiļus pēc savas unikālās receptes, izmantojot "Rīgas Melnā Balzama" līnijas dzērienus.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija, apbalvojot desmit labākos "Rīgas Melnā Balzama" kokteiļu meistarus. Konkursa prēmiju fonds ir 4800 eiro.

"Šī ir unikāla iespēja popularizēt "Rīgas Melno Balzamu" visā pasaulē Latvijas zīmoliem vēl nebijuša mērogā starptautiskā bārmeņu konkursā. "Rīgas Melnais Balzams" ir viens no vecākajiem pasaulē bitteru jeb rūgto uzlējumu dzērieniem, kas ir unikāls pamats interesantas garšas kokteiļiem un starptautisks zīmols, kas šodien tiek tirgots jau vairāk nekā 25 pasaules valstīs. Esmu pārliecināts, ka konkursa rezultātā radīsies jaunas, oriģinālas kokteiļu receptes, bet Rīga iegūs vēl vienu profesionālu, starptautisku pasākumu, kas vadošo bārmeņu kalendārā atzīmēts ar lielu izsaukuma zīmi", pauž "Amber Beverage Group" stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže.

Konkursa atlases turnīri šobrīd notikuši jau vairākās valstīs, un rezultāti ļauj ar pārliecību rēķināties, ka Rīgā tiksies labākie sava amata meistari no dažādām pasaules malām, skaidro Kaže.

Arī Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Raitis Akerblūms uzskata, ka Latvijas bārmeņu sabiedrībai konkurss būs ļoti liels notikums, jo šāds profesionālo bārmeņu konkurss tik augstā līmenī Latvijā notiek pirmo reizi.

Latviju konkursā pārstāvēs desmit bārmeņi, kas kvalificējās kā labāko kokteiļu recepšu autori 3. septembrī notikušajā Latvijas atlasē. Kopumā savus spēkus Latvijas konkursā izmēģināja vairāk nekā 20 bārmeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!