Foto: DELFI
Patiesībā jau mēs pērkam un ēdam Ukrainā ražotu pārtiku sen, bieži vien pat neiedomājoties, ka konkrēto produktu ražojuši ukraiņi. Ir, protams, produkti, kas šobrīd ir īpaši pieprasīti – un tieši tāpēc, ka ražoti Ukrainā. Viens no populārākajiem (šobrīd gan arī – nenopērkamākajiem) Ukrainas ražojumiem ir sāls, bet tas ne tuvu nav viss.

Šos mēs zinām

Veikalos nopērkama gan Ukrainā ražota saulespuķu eļļa “Kernel”, gan saulespuķu sēkliņas “Big”. Skaidrs, ka saulespuķes – tā ir Ukraina! Savukārt tiem, kam iet pie sirds stiprāki dzērieni, sen jau nav nekādu šaubu pat to, ka degvīni “Nemiroff”, “Medoff”, “Mernaja na Moloke” un vēl daži Ukrainā ražoti degoši dzērieni ir tīra manta.

Daudzi iecienījuši “Chumak” tomātu pastas un tomātu mērces šašlikiem. Savs cienītāju loks ir arī šķīstošo cigoriņu dzērienam “Galka”. Ir daudzas ukraiņu preces, ko pērkam apzināti, jo tā ir laba garša un pārbaudīta kvalitāte, kas nepieviļ.

Gardie nezināmie

Ir produkti, kuru izcelsmē parasti neiedziļinās, īpaši, ja tie ir sveramie produkti. Piemēram, karameles – zinājāt, ka gardās “Sweet drop” un želejkonfektes “Ladybird”, kas izskatās pēc bizbizmārītēm, ražotas Ukrainā? Dažādi ukraiņu saldumu fabrikas “Roshen” ražojumi – konfektes un vafeles – nopērkami arī iepakojumos.

Plūmju kompots “Rositen”, “Veres” marinētie šampinjoni un konservētie tomāti, “Moivas” zivju un ikru smēriņi – arī šie produkti ir ukraiņu ražojums.

Un zinājāt, ka daudzu iecienītās sulas "Sadočok" un "Jaffa" arī nāk no Ukrainas?

Daudzi pircēji, protams, zina savu iecienīto produktu izcelsmi, bet pircējam, kurš īpaši neiedziļinās mazajos burtiņos uz iepakojumiem, tos tomēr papētot Ukrainas sakarā, ir daudz pārsteigumu, un visi – garšīgi!

Pārsteigums! Arī šie produkti ražoti Ukrainā

Ja īpaši neiedziļinās produkta izcelsmē, tad Ukrainas jautājumā var būt daudz garšīgu pārsteigumu un arī atklājumu. Piemēram, kurš gan, nepapētot tuvāk, varētu iedomāties, ka, “Muižkungu” marinētie gurķi, pipargurķīši, pipari un tomāti dzērveņu marinādē ražoti Ukrainā? Arī daži “KOK” un “Zelta saules” konservējumi nāk no Ukrainas.

Foto: DELFI
Ir vērts uz balkona turēt Ukrainā ražotu konservēto tomātu burku - ja nu kāds drons jānotriec?

Pārsteigums! Arī daudzu iecienītie roltoni ir ukraiņu ražojums. Mūsu veikalos nopērkamas visdažādāko garšu “Rollton” nūdeles, tiesa, šobrīd arī tās ir uz izķeršanu. Arī “Maggi” ātri pagatavojamās nūdeles nāk no Ukrainas.

“Valdo” prosas putraimi, “Zelta rieksta” valrieksti, “Rimi Basic” dažādu ziedu medus, “Twins” sinepju pulveris, “Rimi” linsēklas, “Eskimos” plombīra saldējums, “Axa” muslis un batoniņi – tas viss tiek ražots Ukrainā! Starp citu, arī populārās C vitamīna tabletītes ar cukuru ražotas Kijevā.

Foto: DELFI
Ražots Kijevas vitamīnu rūpnīcā.

Prieks, ka varam atbalstīt

Daudzos veikalos uzkraiņu preces tiek izceltas ar karodziņu, vai pat īpašāk – kā, piemēram, novērots veikalā “Stockmann”. Prieks un lepnums, ka varam atbalstīt tos, kuriem mūsu atbalsts šobrīd ir ļoti nepieciešams. Patiesībā šī jau ir tāda “win-win” situācija, kad ieguvēji ir visi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!