Valda Medne jau 11 gadus ir pavāre un ne mirkli nav iedomājusies par profesijas nomaiņu. Valdai pavāra darbs nav tikai algots darbs – viņai tas ir kā dzīvesveids. Valda ir strādājusi dažādos Rīgas restorānos, bet nu jau vairākus gadus ir restorāna "Benjamiņš" šefpavāre un jau trešo gadu aicina gardēžus baudīt īpašo Gastronomijas festivāla piedāvājumu.

Lai gūtu iedvesmu un smeltos pieredzi, Valda regulāri seko līdzi kulinārijas aktualitātēm citviet pasaulē, kā vistuvāko sev viņa min skandināvu virtuvi. Valda ir pamanījusi, ka arī restorānu piedāvājumos ir novērojamas dažādas modes tendences. Jau kādu laiku par modes lietu ir kļuvusi molekulārā jeb eksperimentālā virtuve, bet īpaši aktuāli tieši šobrīd ir Sous-Vide, kas ir gatavošana zemās temperatūrās. Šefpavārei pašai nav viena mīļākā ēdiena, toties viņai ļoti garšo šokolāde, bet ikri un olīvas ir tie mazāk mīlētie. Lai gan Valda pati ir šefpavāre, viņa labprāt dodas uz restorāniem un kafejnīcām, lai izbaudītu citu profesionāļu sniegumu.

Neskatoties uz to, ka Valdai savs darbs ļoti patīk un padodas, arī viņai dažkārt ir jāpiedzīvo interesanti izaicinājumi. Šefpavāre ar smaidu sejā atceras vissarežģītāko ēdienu, ko reiz gatavojusi, – tas bijis skotu nacionālais ēdiens "Hagis", kas gatavojams no aitu kuņģiem, turklāt arī šī ēdiena pasniegšana ir atsevišķs pasākums.

Valda lielu nozīmi piešķir ēdiena vizuālajam noformējumam, jo uzskata, ka cilvēks vispirms ēd ar acīm un tikai tad sāk baudīt ēdienu, turklāt uzsver – lai ēdiens labi garšotu, tas jāgatavo ar mīlestību.

Pagatavo Gastronomijas festivāla īpašo piedāvājumu pats!

Krāsnī pagatavota sama fileja ar ķirbju biezeni, krāsainām bietēm un zaļumu mērci

Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā īpašu pavārmākslas šedevru, kuru pagatavojot jūs patīkami pārsteigsiet savus viesus. Rezultāts ir tā vērts, lai nedaudz pacenstos!

Lasīt vairāk

Ja vēlies zināt, kā šis ēdiens garšo šefpavāres izpildījumā, dodies uz restorānu "Benjamiņš" Gastronomijas festivāla laikā no 26. augusta līdz 6. septembrim. "Benjamiņš" piedāvājumā būs vēl citi lieliski ēdieni, kuros iekļauti Latvijas sezonālie produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!