Rīgas Centrāltirgū parādījušās brūklenes
Foto: Shutterstock

Šī vasara bijusi tik sausa un karsta, ka meža pazinējiem radušās pamatotas bažas ne tikai par sēņu, bet arī par brūkleņu ražu. Dažuviet izskatījies, ka brūkleņu ziedi sakaltuši un ogu nebūs. Bet Meža māte zina, kā savus bērnus izlolot: gan sēnes sāk parādīties, gan brūklenāji sāk sārtoties!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Arī Rīgas Centrāltirgus "Facebook" kontā parādījusies priecīga ziņa: tirgū ienākušas brūklenes!

Kurš gan nezina – ābolu un brūkleņu zapte ir pati labākā. Ļoti iespējams, ka ābolu un brūkleņu zapte ir mūsu nacionālā zapte – ar saldumiņu un rūgtumiņu reizē, no dārza un no meža labumiem reizē, vienkāršas, visiem pieejamas, pašu rokām salasāmas ir gan brūklenes, gan āboli. Un tieši šī zapte vislabāk der pie nacionālas nozīmes leģendāriem ēdieniem.

Rīgas Centrāltirgū parādījušās brūklenes
Foto: Shutterstock

Tā ir visgardākā gan pie pankūkām, gan pie asinsdesas. Un brūkleņu zaptes plātsmaizes ar tām bagātīgajām, sviestainajām drupačām, tās taču ir īsts gardums. Un visīstākās garšas tortes un kūkas arī nav iedomājamas bez ābolu un brūkleņu saldenrūgtās zaptes kārtas!

Rīgas Centrāltirgū parādījušās brūklenes
Foto: Lauru lapa
Asinsdesa jāēd ar ābolu un brūkleņu zapti!

Rīgas Centrāltirgū parādījušās brūklenes
Foto: Shutterstock

Starp kūkas kārtām vienai jābūt ābolu un brūkleņu zaptes kārtai jābūt un viss, tad garša ir visīstākā un labākā.

Šogad brūklenes, kā jau daudz kas cits, ieradušās vēlāk – tieši uz pirmajām salnām. Tās iekodīsies, un brūkleņu sezona, visticamāk, būs īsāka nekā citkārt. Lai nu kā – pirmās ir klāt, un "Tasty" ar prieku dalās brūkleņu gardumu receptēs!

Rīgas Centrāltirgū parādījušās brūklenes
Foto: Shutterstock
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Medus kūka Rīgas Centrāltirgus
0
Brūklenes
0
Brūkleņu ievārījums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form