Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Līdz pat pandēmijai Rīgas pavasarī sešus gadus pēc kārtas bija diena, kad vienā mazā pilsētas nostūrī lija puņķi un (laimīgas) asaras, simtam drosminieku izaicinot uz dueli šīs pasaules negantāko dārzeni – čili piparu. Izturējušie saņēma "Stockpot" varoņu izaicinājuma "uzvarētāju" titulu un ekskluzīvu balvu. Pēc divu gadu pārtraukuma šis pasākums ir atgriezies!

Kā tiek izlemts, ko izaicinājuma dalībniekiem cels galdā? "Pirmais bija "Chili con carne", jo tas ir populārākais mūsu ēdiens," atceras Linda. "Kad "čelendžā" bija soļanka, tieši bijām sākuši to gatavot un izdomājām, ka būtu laba "reklāmas kampaņa". Tagad esam sākuši piedāvāt "lielās" "Tom Yum" zupas, nolēmām, ka būtu forši uztaisīt aso "čelendža" versiju ar nūdelēm un gaļas vai vegāniskajām bumbiņām."

Vai radītāji arī paši nomēģinājuši, ar ko izaicina savus "varoņus"? "Ričards nav ēdis nevienu, es pašā pirmajā gadā pamēģināju. Izēdu bļodiņu, un tad tu sēdi tāds jocīgs, it kā būtu kaut ko "salietojies". Pēc tam bija krampji, slikta dūša..." atzīstas Linda.

Starp citu, šo efektu, ka pēc čili piparu, īpaši svaigu, apēšanas ir sajūta, it kā tu būtu kaut ko "salietojies", uzsvēra arī vairāki šī gada "Stockpot Hero Challenge" satiktie. "Tas asums iedod baigo realitātes sajūtu, tu tajā brīdī jūties dzīvs, skatiens kļūst ļoti skaidrs," teic dalībnieks, kurš sevi sauc par Jāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!