No 7. maija, līdz 13. maijam Rīgā notiek Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvā 63 Rīgas restorāni un kafejnīcas, vēsta Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas dalībnieku pasniegtais ēdiens raksturo Latvijas un Baltijas virtuvi, īpašu vietu atvēlot tieši vietējas izcelsmes produktiem. Ēdienkartēs atrodami dažādi pavasara sezonas zaļumi, pavasara vēstneši rabarberi, bērzu sulas dažādos veidos u.c. sezonālie produkti.

Īpašā piedāvājuma cenas visos restorānos visas nedēļas garumā ir tikai divas – 15 un 20 eiro. Tas nozīmē, ka Restorānu nedēļas laikā varat doties uz izvēlēto restorānu un baudīt izsmalcinātu maltīti par simbolisku samaksu, skaidro Blaua.

Kategorijā "trīs ēdieni par 15 eiro" piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: "Amber", "Annas dārzs", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Benjamiņš", "Boulevard 33", "Bruņinieku 63", "Cup&Cino", "C.U.T.", "Čarlstons", "Čemodāns", "Elements", "Epilogue", "Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns", "Garage", "Gutenbergs", "Hercogs Ķīpsala", "Hercogs Mežaparks", "Jūlijs Pumpurs", "KID*", "Le Sommet", "Melnā bite", "Metropole", "Moltto Grill&Wine", "MUUSU Terase", "Niklāvs", "Osta", OZO golfa kluba restorāns, "Pagalms", "Panorāma", "Piazza Italiana", "Piramīda", "Riga Sunset Lounge", "Rīgas pērle", "Rossini", "Silk", "Skyline", "Snob", "Steiku haoss", "Tinto" un "Vill Amor".

Savukārt par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvā restorāni "3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!"", "Bergs", "Bibliotēka No.1", "Dome", "Entresol", "Equus", "Ferma", "Forest", "ID Gourmet", "International Riga", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Koya", "Locale", "Mio", "MUUSU", "Olive Oil", "Restorāns 3", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā" un "Vīna studijas" restorāns.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB). Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!