Foto: Privātā arhīva kolāža
Par Kārļa Roberta Celma dzīvi varētu uzņemt kādu kārtīgu Holivudas-Eiropas kopražojuma filmu, kurā būtu daudz piedzīvojumu, daudz jautrības un ļoti daudz ēdiena. Kārlis pats saka, ka piedzīvo vismaz trīs dzīves: Amerikā, Latvijā un beidzamajos gados – uz liela starptautiska uzņēmuma "Oceania Cruises" kruīza kuģa, ceļojot pa visu pasauli.

Latvijā Kārlis iegriezies pēc gandrīz divu gadu prombūtnes – gan pandēmijas, gan darba dēļ. Nu kruīzu laineri atsākuši savu darbību, un, kad Rīgas ostā septembra beigās iekuģos viens no "Oceania Cruises" milzu laineriem, Kārlis kāps uz klāja un atsāks strādāt par šefpavāru un gastrotūru vadītāju.

Vairākus gadus Kārlis strādājis Latvijā par šefpavāru dažādos restorānos, kuri nu jau slēgti: "Māja", "Kitchen", "Simple pleasures"; "Tvaiks" un "Zoste" Berga bazārā. Pēdējie divi uzņēmumi piederēja Kārlim pašam. Iespējams, daudzi atceras arī viņa atraktīvo treileri "SprīdEats" – pirmo ēdienu furgonu Latvijā, no kura Kārlis baroja ļaudis ar sulīgiem burgeriem un saldām vafelēm.

Piedzīvojis gan pāragru izdegšanu pavāra darbā, gan aiziešanu no tā un atkal atgriešanos, strādājis gan pasaules Mišelina restorānos, gan restorānos Rīgā, Kārlis izveidojis savu skatu uz profesiju un restorānu biznesu kā tādu. Kārļa dzīvesstāsts lieliski apliecina viņa paša teikto: šefpavārs nav profesija. Tā ir dzīve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!