Foto: Shutterstock
Daudzu iecienītie smūtiji ir noiets etaps, šobrīd sociālos tīklus pārņēmis jauns trends - seleriju sulas izaicinājums. Šīs metodes piekritēji, ieskaitot tādas slavenības kā Kima Kardašjana, Silvestrs Stallone, Miranda Kerra un Gvineta Paltrova sludina, ka seleriju sula ir īsts brīnumlīdzeklis skaistumam un veselībai. Kāda tad ir jaunās modes panākumu atslēga un kāds ir pašmāju speciālistu viedoklis?

Seleriju sulas buma aizsācējs ir Antonijs Vilijams (Anthony William), kurš ir arī vairāku veselīga uztura tēmai veltītu bestselleru autors. Viņš savu pārliecību par selerijas sulas dziedinošo spēku sludina jau kopš 1975. gada, rekomendējot vispārējās veselības uzlabošanas nolūkā ievērot pavisam vienkāršu metodi - ik rītu tukšā dūšā izdzert brangu glāzi (470 ml) svaigi spiestas seleriju kātu sulas, brokastis baudot ne ātrāk kā 30 minūtes pēc tam.

Uz "Tasty" jautājumu par to, vai dzert seleriju sulu šādā daudzumā un tukšā dūšā tiešām ir nekaitīgi, atbild uztura speciāliste un "Dabigsuzturs.lv" vadītāja Eva Kataja: "Man īsti nepatīk šādi kampaņveidīgi pasākumi, jo ilgtermiņā tie neko neuzlabo. Neesmu informēta par to, ka seleriju sulas dzeršanai vien būtu tik plašs darbības spektrs, un, visticamāk, ka nav arī. Vai tas ir kaitīgi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!