Foto: Shutterstock
Sestdien - 8.marts, kas ir labs iemesls pievērst īpašu uzmanību savām mīļotajām sievietēm un viņas palutināt! Kā liecina neseni pētījumi, šajā dienā visbiežāk dāvanās vīrieši sarūpē ziedus un šampanieti, lai pateiktos savām sievietēm, ka viņas ir līdzās. Pat, ja neesat 8.marta svinētāju vidū, varat savām mīļotajām izrādīt uzmanību, kopā priecājoties par atnākušo pavasari!

Šogad 8. marts iekrīt sestdienā, un to meteorologi sola siltu, tāpēc, pirms ar savām mīļotajām dodaties laiskās pastaigās, varat savas sievietes palutināt ar gardām brokastīm.

Lai gan arvien vairāk vīriešu virtuvē jūtas kā zivs ūdenī, tomēr pat tie, kuru kulinārās prasmes aprobežojas ar vēršacs uzcepšanu un kafijas pagatavošanu, spēs pagatavot šīs gardās brokastu maizītes. Cienastu pasniedzot, varat savai mīļotajai sievietei arī pastāstīt, ka Starptautiskās sieviešu dienas pirmsākumi meklējami pirms vairāk nekā 100 gadiem, kad 1910. gadā Kopenhāgenā konferencē pēc Klāras Cetkinas ierosinājuma tika nolemts 8. martā svinēt Starptautisko sieviešu dienu kā solidaritātes dienu cīņā par sieviešu līdztiesību ekonomiskajā, sociālajā un politiskajā jomā. Mūsdienās šis vēsturiskais fons vairs nespēlē tik lielu lomu, šī diena vienkārši ir īpaša ar to, ka vīrieši atceras savas sievietes, tādējādi respektējot, cienot un mīlot. Šī diena īpaša ir visām sievietēm.

Tāpat, pasniedzot gardās brokastu maizītes, varat uzsvērt, ka savai mīļotajai esat sarūpējis veselīgas brokastis, jo maize ir nozīmīgs uzturvielu piegādātājs cilvēka organismam – tajā ir daudz ogļhidrātu, olbaltumvielas, šķiedrvielas, kā arī organismam nepieciešamie vitamīni un minerālvielas. Starp citu, dienā apēdot 220 g maizes, organisms tiek nodrošināts ar 30% no ieteicamā ogļhidrātu un olbaltumvielu daudzuma. Turklāt ar mīlestību, savai īpašajai sievietei, pagatavots ēdiens var izvērsties par patīkamu pārsteigumu un vēstījumu: nelielā brokastu maizīte liecinās par rūpēm, mīlestību un tikko atmodinātām pavārprasmēm!

Vienkāršas receptes vīriešiem 8.marta maltītei piedāvā "Fazer" maiznieki, kā arī "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Brokastu maizītes ar tomātu salsu

Foto: Publicitātes foto
Grauzdētas maizītes ar tomātu salsu, kas pagatavota no svaigiem tomātiem un zaļumiem - labs dienas sākums!

Recepte šeit

Pavasara brokastu maizītes ar mājas sieru un sēkliņām

Foto: Publicitātes foto
Rīta mundrumam - sēklu maizītes ar mājas sieru un zaļumiem.

Recepte šeit

Doniņa ar kūpinātu vistu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Publicitātes foto
Kūpināta vistiņa, saulē kaltēti tomāti un svaiga maizes doniņa, izklausās kārdinoši!

Recepte šeit

Pīles krūtiņas salāti

Karstie salāti ar ceptu pīles krūtiņu, svaigiem spinātiem, mango, riekstiem un citām piedevām.

Recepte šeit

Grieķu jogurta kūka ar žāvētām plūmēm un riekstiem

Ļoti garšīga kūka, kurā galveno lomu spēlē grieķu jogurts.

Recepte šeit

Zemeņu sambuks

Recepte šeit

Delfi nedēļas tēma: Sieviešu dienas simtgade

Foto: DELFI
"Delfi" piedāvā palūkoties uz 8.marta fenomenu no dažādiem skatpunktiem. Kā pasaulē izprot sieviešu līdztiesības jautājumu toreiz un tagad? Cik līdztiesīgas ir sievietes mūsdienu Latvijā? Vai 8.martu svin arī ārpus postpadomju telpas? Kā 8.marta nozīmi traktē Latvijas politiskās aprindas? Šie un vēl citi temati - "Delfi" šīs nedēļas īpašajā tēmā - Viss par Starptautisko sieviešu dienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!