Foto: DELFI

Ja burgeri dikti iet pie sirds, iespējams, jau esi atradis vietu, kur, tavuprāt, var nobaudīt gardāko burgeru, taču nekad nav par vēlu atklāt jaunas garšas. 22. augustā Esplanādes parkā norisināsies "Rīga Burger Festival 2020", kura laikā apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kurš ir 2020. gada labākais burgers, kā arī nobaudīt to pašiem.

Jau kopš 2017. gada, kad norisinājās pirmais Rīgas Burgeru festivāls, pasākuma dalībniekiem ir iespēja mēroties spēkiem Gada labākā burgera konkursā. Tā ir festivāla daļa, ko ar nepacietību gaida ne tikai šefpavāri un ēdiena meistari, bet arī pasākuma apmeklētāji, kuri visi kā viens vēlas nobaudīt šī gada uzvarētāja burgeru.

Labāko burgeru noteiks četri žūrijas locekļi, no kuriem trīs būs sabiedrībā iemīļotas un atpazīstamas personas, kā arī viens nozares speciālists. Šogad žūriju pārstāvēs hokejists Kaspars Saulietis, bijušais basketbolists Kaspars Kambala un Latvijā pirmais sertificētais alus someljē Andris Rasiņš. Kā stāsta pasākuma organizatori Edgars Svencis un Pēteris Ozols, Saulietis plašākai sabiedrībai ir zināms ar savu talantu hokejā, taču draugu un ģimenes lokā viņš izceļas arī ar lieliskām pavāra prasmēm. Savukārt Kambala ilgus gadus dzīvojis Amerikā, ko dēvē par burgeru dzimteni, līdz ar to bijušajam basketbolistam šī kultūra un tās garšas nebūt nav svešas. Arī Andris Rasiņš, kaut saukts par alus ekspertu, spēj atrast izcilākos ēdiena un alus salikumus.

Žūrijas locekļi piecu ballu skalā vērtēs ne tikai pagatavotā burgera garšu, bet arī vizuālo noformējumu un gatavotāja mākslu to interesanti prezentēt.

Gada labākā burgera konkursa uzvarētāji saņems goda plāksni, kas palīdzēs pasākuma apmeklētājiem atrast, kur var nogaršot 2020. gada labāko "fast food" karali, un balvas no festivāla atbalstītājiem. Uzvarētāju apbalvošanas ceremonijas laikā, kas notiks pulksten 18, tiks paziņots ne tikai pirmās, bet arī otrās un trešās vietas ieguvēji.

Pasākuma organizatori uzskata, ka konkurss ir laba motivācija šefpavāriem un burgeru meistariem nākt klajā ar aizvien jauniem, interesantiem un pārsteidzošiem garšu salikumiem. "Tas motivē izdomāt jaunas nianses, kaut ko pilnveidot un pamainīt, lai radītu īpašu garšu salikumu," skaidro Ozols. "Šāds konkurss dod dzenuli iet uz priekšu, neapstāties un radīt kaut ko interesantu un jaunu."

Galvenais konkursa mērķis ir popularizēt burgeru kultūru un iedrošināt cilvēkus pagaršot ko jaunu. "Tie, kas nav bijušu festivālā, bet zina, ka šogad Labākā burgera konkursā uzvarēja konkrētais restorāns, varēs aiziet un burgeru nogaršot tajā vietā," stāsta Svencis.

Taču festivālā varēs ne tikai nobaudīt 2020. gada izcilāko burgeru, bet arī lieliski pavadīt laiku kopā ar visu ģimeni. Plašāk par šī gada Burgeru festivāla aktivitātēm lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!