Foto: Shutterstock
Jau šo sestdien, 23. jūlijā, Ziedoņdārzā varēs iepazīt daudzveidīgo un pārsteidzošo augu valsts virtuvi. Vegāniskā ēdiena svētki rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs jau sesto reizi, vēsta pasākuma rīkotāji.

No pulksten 11 līdz 20 vairāk nekā 15 ēdinātāji piedāvās dažāda veida maltītes katrai gaumei – gan burgerus un citas ātrās uzkodas, gan Tuvo Austrumu ēdienus un sojšliku, kā arī desertus, saldējumu un gardumus svaigēdājiem. Tāpat būs iespēja iegādāties un nogaršot vegāniskus pārtikas produktus, tai skaitā jaunumus Latvijas tirgū - "Fermentful" griķu kefīru, "Got Foods" piena produktu alternatīvas un "Fishpeas" vegāniskos "zivju" konservus. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un gaidīts būs ikviens, arī ģimenes ar bērniem un mājdzīvnieku saimnieki, stāsta biedrības "AUGam" pārstāve Ieva Gedzuna.

Gedzuna norāda, ka starp pasākuma dalībniekiem varēs satikt "2 Eat", "Nirvana Raw", "Vegstop", "Nata Cafe", "Foxy's Bake Shop" konditoreju, "Avenei", "Furious foods", "Bliss Gelato" un citus. Ar vegānisku juškas zupu pasākuma viesus cienās stiprās ukrainietes, kas savus ienākumus ziedo Ukrainas atbalstam.

"Augu valsts ēdiens iemanto arvien lielāku popularitāti pasaulē un arī Latvijā. Tā ir labākā izvēle, kā savu uzturu padarīt videi un dzīvniekiem draudzīgāku, kā arī parūpēties par savu veselību un pašsajūtu. Mūsu uzdevums ir parādīt, cik aizraujoša un daudzveidīga var būt augu valsts virtuve, padarīt to pieejamāku ikvienam. Esam ļoti priecīgi, ka šovasar pēc divu gadu pārtraukuma "AUGam" svētki atgriežas Rīgā, lai interesenti varētu nogaršot ēdienus, izmēģināt jaunumus, un svinēt ar mums kopā ēdiena svētkus," saka Marta Turkopule, viena no pasākuma organizētājām.

Plašāka informācija par festivālu un dalībniekiem biedrības "Facebook" un "Instagram" profilos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!