Foto: DELFI
"Pārdodu servīzi "Laima", cena 600 eiro", "turīgs kolekcionārs labprāt iegādāsies jums piederošus sekojošus priekšmetus", "meklēju servīzes "Rīga" trūkstošās daļas" – šādi un citi teksti arvien biežāk redzami ne tikai tirgošanās sludinājumu vietnēs, bet arī konkrētās sociālo tīklu grupās, kur pulcējušies ļaudis ar kādu kopīgu un – kā viņi paši raksturo – atkarību raisošu hobiju. Informācijas pārbagātais sociālo tīklu laikmets pavēris plašākas iespējas tiem, kuru aizraušanās ir Latvijā ražoto porcelāna trauku kolekcionēšana. Kā milzīgu puzli pa gabaliņam vien šie cilvēki kopā liek pusdienu, tējas vai kafijas servīzes, kas ražotas pat pirmskara laikos. Kāpēc viņi to dara?

"Tas ir azarts. Tā ir ļoti skaista atkarība! Būtu visiem tādas atkarības, pasaule būtu skaistāka," saka viena no kolekcionārēm, kas portālam "Delfi" uzticēja savu stāstu.

Informācijas pārbagātais sociālo tīklu laikmets pavēris plašākas iespējas tiem, kuru aizraušanās ir Latvijā ražoto porcelāna trauku kolekcionēšana. Kā milzīgu puzli pa gabaliņam vien šie cilvēki kopā liek pusdienu, tējas vai kafijas servīzes, kas ražotas pat pirmskara laikos. Kāpēc viņi to dara?

Motivācija lielākoties ir nostalģija – par tuviniekiem, bērnību, siltām atmiņām. Tas spilgti arī parādās meklējumu sludinājumos, kuros ļaudis meklē traukus ar gailīšiem, kaķīšiem vai zaķiem, no kuriem ēsts pie omītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!