Foto: Publicitātes foto
Pavārs un TV kulinārijas projekta "Mūsdienu Latvijas garša" finālists Artūrs Freibergs turpina sevi pierādīt jaunā, šoreiz ļoti meksikāniskā ampluā – viņš ir topošā restorāna "Tex-Mex Republic" ēdienkartes autors.

Artūra hobiji un intereses ir ceļošana, kulinārija un, kā pats atzīst, visa jaunā un nepazīstamā apgūšana. Tieši tāpēc restorāna "Tex-Mex Republic" ēdienkartes izveidošana ir gluži kā sava vaļasprieka īstenošana. "Man ļoti patīk izaicinājumi, tāpēc darba sākšanu vēl neiepazītajā Teksasas – Meksikas kulinārijas plašumā uztvēru kā patīkamu piedzīvojumu. Būtiski, ka, veidojot restorāna ēdienkarti, varēju pilnveidot sevi, tajā pašā laikā, palīdzot restorānam attīstīties," stāsta Artūrs.

Artūrs Freibergs ir biedrības "Pavāru klubs" valdes loceklis un kārtīgs Latvijas virtuves patriots, tomēr viņš augstu vērtē citu pasaules daļu gastronomiskās tradīcijas un pārzina tās praksē. Restorāna "Tex-Mex Republic" ēdienu gatavošanas stils ir veidojies, saplūstot ASV Teksasas štata un Meksikas ziemeļdaļas kulinārajām tradīcijām, kas ar Artūra īpašo talantu veiksmīgi integrēts arī Latvijas garšā.

Jaunajā ēdienkartē apmeklētāji varēs atrast Latvijā plašāko burritos piedāvājumu, kas būs jaunā restorāna firmas zīme. Tāpat, piedāvājumā būs oriģināli izcilākie Teksasas burgeri Latvijā, ar pašceptu maizi un restorāna pavāru pagatavotām mērcēm, kas piešķirs tiem īpašas garšu sajūtas baudījumu. Restorāna meistardarbs būs izcilu grilētas gaļas ēdienu izvēle – nevainojami steiki, mutē kūstošas ribiņas un pikanti vistas spārniņi. Ēdienu klāstā būs arī plaša izvēle ar visiem zināmiem un populārajiem ēdieniem tex-mex virtuvēm – dažādu tipa enčiladas, fahitas, paeljas, kvesadillas, čimičangas, tostaditos u.c. Savukārt deserta ēdienkartes "nagla" būs pašgatavoti saldējumi.

"Mani piesaista restorāna "Tex-Mex" politika un darbs ar klientiem – piemēram, regulāri tiek organizēti dažādi ēdienu gatavošanas šovi. Svarīgi, lai skatītāji var ne tikai klātienē vērot, bet arī piedalīties ēdiena gatavošanas procesā. Tas veido saikni ar klientu, tādā veidā palīdzot izprast viņa kulinārās vēlme," stāsta Artūrs. Artūra moto – virtuve ir ikviena pavāra svētnīca. Savas gastronoma prasmes Artūrs iepriekš spodrinājis, stažējoties vienā no labākajiem Igaunijas restorāniem "Restaurant Ö", tāpat devies uz Angliju pieredzes apmaiņā, lai apgūtu arī Apvienotās Karalistes pavārmākslas knifiņus restorānā "The Bullhotel".

Jau ziņots, ka marta sākumā tirdzniecības centrā "Domina Shopping" restorānu tīkls "Tex-Mex" atklās jauna koncepta restorānu "Tex-Mex Republic", kas apmeklētājiem piedāvās iespēju baudīt ASV un Meksikas apvienotās virtuves ēdienus. Jauno konceptu plānots ieviest visos Latvijā lielākās meksikāņu kulinārijas ķēdes "Tex-Mex" restorānos. Jaunais restorāns ir esošā restorānu tīkla atdzimšana jaunā veidolā, kurā tiks piedāvāti gan visiem zināmi, gan pavisam jauni, vēl nebijuši tex-mex pavāru mākslas ēdieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!