Foto: stock.xchng
Jelgavas novada Staļģenē zemnieku saimniecībā "Vībotnes" jau novākta pirmā zemeņu raža, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja saimniecības pārstāve Gita Ratniece.

Pirmo ražu zemnieku saimniecība nolasījusi 18.aprīlī. Pavasara gardumu lauksaimnieki pārdod Kalnciema kvartāla tirdziņā, kas notiek sestdienās. Latvijas zemenes tirdziņa apmeklētājiem tiek vestas jau trešo nedēļu.

Kaut arī cena ir augsta - par 25 eiro kilogramā -, interese par Latvijas zemenēm ir liela. Piemēram, šodien pēc plkst.11 zemenes bija izpārdotas, novēroja "Nozare.lv".

Kā paskaidroja Ratniece, zemenes tiek audzētas apsildāmā siltumnīcā, un to augšanas process tik agrā pavasarī ir sarežģīts un prasa daudz laika un pūļu, tāpēc arī cena pagaidām ir tāda.

Uzņēmēja norādīja, ka tagad zemeņu raža palielinās, līdz ar to arī cena kilogramā drīz tiks samazināta. Ratniece atklāja, ka saimniecība meklējot vēl citas iespējas, kur zemenes pārdot.

"No nākamās nedēļas zemenes piegādāsim uz Kalnciema kvartālu divas reizes nedēļā, sestdienā un arī ceturtdienā, kad tur norisināsies koncertu sesijas," stāsta Ratniece.

Saimniecība "Vībotnes" audzē zemenes, tomātus, gurķus, dažādus zaļumus un dārzeņus. Saimniecībā ir 2 apkurināmas siltumnīcas.

"Vībotnes" ir viens no organizācijas "Slow Food" biedriem.

Kā vēstīts, maija sākumā Kalnciema kvartālā atklāta pastāvīgā "Slow Food Riga" zemnieku aleja.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga, "Slow Food", kas darbojas kā pretspēks ātrajai ēdināšanai - "Fast Food" -, turpmāk katru sestdienu īpaši atzīmētos stendos piedāvās veselīgus produktus - sākot no dažādiem dārzeņiem, līdz pat īpaši audzētām vistām un to olām.

Patlaban "Slow Food Riga" kustībā ir iesaistījušies 20 biedri, kuru produkcijas atbilstību šim pārtikas veidam ir rūpīgi pārbaudījis "Slow Food Riga" dibinātājs un šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!