Foto: Shutterstock
20. oktobrī pirmo reizi Latvijā norisināsies Starptautiskajai šefpavāru dienai veltītas aktivitātes. Tās papildinās arī konkrēta tēma "Veselīgi bērni – veselīga nākotne". Īpašā pasākumu programma, kuru sagatavojuši pārtikas ražotāji "Nestle" sadarbībā ar biedrību "Pavāru klubs", notiks Rīgā un Jelgavā.

Starptautiskās Šefpavāru dienas ietvaros visā pasaulē pirmsskolas izglītības iestādēs un mācību iestādēs slaveni vietējie šefpavāri iepazīstina bērnus ar veselīga ēdiena gatavošanas procesu un parāda to, ka ēst gatavošana var būt ļoti aizraujoša nodarbe, bet augļu un dārzeņu lietošana uzturā ir ne tikai garšīga, bet arī vērtīga.

20. oktobrī no pulksten 13 līdz 15 Restorānu servisa skolā konditori Jānis un Maija Kairi, kā arī skolas īpašnieks – šefpavārs Māris Astičs rādīs, stāstīs un gatavos veselīgas maltītes kopā ar Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas audzēkņiem. Šī pasākuma mērķis būs bērniem parādīt, cik interesanta un aizraujoša ir ēdiena gatavošana un cik garšīga patiesībā var būt arī veselīga maltīte. Bērniem vecumā no 8 līdz 12 gadiem šefpavāru meistarklasē būs iespēja iepazīt veselīga uztura noslēpumus ar spēļu, mīklu un izklaidējošu pasākumu palīdzību. Katrs bērns varēs lepoties arī ar savu šefpavāra cepuri un priekšautu.

Savukārt 29. oktobrī Jelgavas pilsētas domes telpās novada skolotājiem un citiem interesentiem būs iespēja noklausīties jaunā un starptautisko atzinību guvušā pavāra Haralda Sauša lekciju par veselīgu uzturu, sezonālajiem produktiem un bērnu sagatavošanu veselīgam dzīvesveidam.

"Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja un restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova norāda, ka viņai ir liels prieks būt daļai no šīs iniciatīvas, jo domāt par bērnu nākotni ir cēls mērķis. "Man pašai ir bērni pamatskolas vecumā, tāpēc es zinu, cik būtiski ir jau no bērnības pieradināt viņus pie veselīga uztura, jo vēlāk mainīt paradumus būs daudz grūtāk. Pieaugušajiem vajadzētu aizdomāties par reālām lietām, ko viņi sava bērna ēdienkartē varētu mainīt uz veselīgo pusi!" aicina Riškova.

Foto: Publicitātes foto

Šefpavāru dienā pasākuma dalībnieki saņems īpašas "Nestle" sagatavotas krāsojamās recepšu grāmatas, pēc kuru satura vadoties, bērni varēs pagatavot veselīgu maltīti kopā ar saviem vecākiem. Pavāri mācīs arī veselīgas maltītes septiņu krāsu gammu un to, kā tai atbilst noteiktas uzturvielas, augļi un dārzeņi.

Katru gadu 20.oktobrī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā šefpavāru diena, kas ir lieliska iespēja ne tikai cilvēkiem parādīt un pievērst uzmanību tam, kā pavāri strādā, bet arī informēt par dažādiem tematiem, kas saistīti ar uzturu un gatavošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!