Foto: Publicitātes foto

Kafejnīca "Bērzi" nonāca "Tasty" redzeslokā 2018. gada oktobrī, kad sociālos tīklus saviļņoja ziņa par milzu karbonādes izaicinājumu. Ne vienu vien drosminieku vilināja fakts, ka, pieveicot teju trīs kilogramus "svarīgo" porciju 30 minūtēs, par to nebūs jāmaksā. Cik tad varoņi pa šo laiku tikuši galā gigantisko karbonādi un kā paši "Bērzi" tiek galā ar krīzes izaicinājumu?

Kā vēstījām iepriekš, Straupes pagasta "Bērzu" īpašniekiem, pārņemot kafejnīcas vadības grožus savās rokās, nācies cīnīties ar iepriekšējo saimnieku atstāto "mantojumu" – ne pārāk labo slavu. Karbonādes izaicinājums izrādījās lieliska ideja, kā piesaistīt viesus, iegūt atpazīstamību un klientu uzticību. Sākotnēji "izaicinājums" tika piedāvāts kā dienas īpašā karbonāde, bet tad pavāram radās ideja par akciju "pieveic un nemaksā", un tautas reakcija bija zibenīga.

Un, kā nu ne, jo piedāvājums ir ļoti kārdinošs. Komplektā ietilpst puskilograms gaļas, kas ir pagatavota pēc klasiskās karbonādes receptes, apviļājot miltos un olā, aptuveni divi līdz trīs tomāti, 200 līdz 300 grami siera, pāris kilogrami kartupeļu un trīs veidu salāti ar zaļumu vai kādu citu mērci.

Pirmais veiksminieks pievarēja izaicinājumu jau trīs dienas pēc akcijas izsludināšanas, turklāt 25 minūtēs. Savukārt 14. oktobrī tolaik jau piecu izaicinājumu pieveikušo vīru bariņam pievienojās pirmā daiļā dzimuma pārstāve.

Saimnieki atklāj, ka šobrīd "izaicinājumu" izdevies pieveikt teju 60 ēdājiem, un joprojām ir tikai viena dāma, kura tikusi galā ar milzīgo karbonādi: "Ātrākais ēdājs mums ir igaunis – 16 minūtes, bet starp varoņiem ir arī mūsu pašu bāleliņi, kuriem laiks ir dikti līdzīgs."

Kā "Bērziem" izdevies tikt galā ar krīzes izaicinājumu

Uz jautājumu par to, kā krīze ietekmējusi kafejnīcas darbību, "Bērzu īpašnieki teic, ka, "gājis mums ir visādi, bet visnotaļ labāk, nekā mēs paši bijām cerējuši."

"Krīze ir laiks, lai saprastu, ko īsti spējam. Mēs jau pašā sākumā nelolojām cerības, ka krīze beigsies tikpat ātri kā sākusies. Noreaģējam uzreiz – saīsinājām darba laiku un pārslēdzāmies uz piegādēm pa visu Vidzemi. Piegādes veicam arī uz Rīgu. Šobrīd pasūtījumu ir tik daudz, ka spēj tikai braukt un piegādāt!"

Foto: Publicitātes foto

Par 16 eiro piegādei pieejams arī "izaicinājuma" komplekts (piegādes izmaksas 5 eiro, maltītes cena 10 eiro, iepakojums 1 eiro). "Tā kā porcija ir liela un ne visi spēj to apēst vienā piegājienā – mums klienti pat raksta, ka ar vienu "izaicinājumu" paēdusi visa ģimene un salāti vēl palikuši pāri – tad ēdienu piegādājam aukstu. Tas tāpēc, lai to katrs var pēc vēlmes sadalīt un paši uzsildīt krāsnī tieši tik, cik vēlaties," skaidro "Bērzu" saimnieki, piebilstot, ka mājās apēst porciju ar laika kontroli, lai nevajadzētu maksāt, līdz šim gan neviens neesot pieteicies.

Klientiem par prieku regulāri tiek piedāvātas arī dažādas akcijas. Tā, piemēram, atzīmējot "Bērzu" feisbuka lapas komentārā draugu, bija iespējams tikt pie diviem kilogramiem griķu, bet 1. maijā – dienā, kad katra makšķernieka sirds sitas straujāk, jo oficiāli tiek atklāta vasaras makšķerēšanas sezona, "Bērzi" visiem, kas iegriezās iestiprināties pēc copes vai pasūtīja vakariņas līdzņemšanai, ģērbušies copes kostīmā, piešķīra 15%, atlaidi, bet, uzrādot lomu, varēja tikt pat pie 20% ietaupījuma.

Īpašnieki plāno jau drīzumā atgriezties pie sākotnējā darba laika, jo nu jau apmeklētāji paši aktīvāk braucot uz "Bērziem", kur maltītes tiek gan servētas uz vietas, ievērojot visas valsts noteiktās prasības, kā arī pasniegtas līdzņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!