Foto: Privātais arhīvs
Protams, protams, mūsu galvaspilsēta Rīga ir gardēžu metropole ar neskaitāmiem izciliem restorāniem, kas tā vien vilina kārumniekus. Laiku pa laikam gan vērts atcerēties, ka arī Latvijas reģionos ir lieliskas vietas, kurp doties, lai noķertu fenomenāli gardus brīžus un visdažādākās restorānu pieredzes. Tuvojoties maija svētkiem, apkopojām ziņas par vairākiem restorāniem un krogiem, kas sev kautrīgi laupa restorāna apzīmējumu, uz kuriem vērts doties īpašās reizēs, lai izzinātu Latvijas gastronomijas ainavu.

Apkopojumā, protams, nevaram iekļaut visu, bet šoreiz koncentrējāmies uz zinātāju ieteikumiem un pašu pārbaudītām vērtībām. Katra vieta pietiekami krāšņa, cita no citas atšķirīga un pat kolorītas pieredzes vērta, ja izlemsiet apciemot.

"Ab initio" Salacgrīvā

Kā jau pats nosaukums saka priekšā, šī ir vieta ar itālisku noskaņu. Vidzemes piekrastē esošajā Salacgrīvā jau vairākus gadus iespējams nobaudīt autentisku itāļu picu, kuras mīkla raudzēta divas diennaktis, pati pica izcepta malkas krāsnī, bet virsū liktas visgardākās sastāvdaļas.

"Ab initio" ir ģimenes restorāns, kur ēst ne tikai izsmalcinātas picas (no 8,40€), bet arī uzkodas itāļu gaumē, salātus ar "Burrata" sieru (13,50€), klāt baudot izmeklētu baltvīnu vai dzirkstošo vīnu. Šo vietu kā obligātu galamērķi iesaka populārā "Instagram" profila "Vietas, kur būt" veidotāja Sabīne Jankoviča.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!