Foto: Shutterstock
Pērn jūlijā "Tasty" uzsāka eksperimentu, fiksējot zemākās cenas dažādām produktu grupām, septembra sākumā izstaigājot veikalus atkārtoti. Pienācis jauns gads, ekonomistu solījumi par cenu samazinājumu šī gada otrajā ceturksnī. Kamēr solītais vēl makā nav iekritis, kārtējo reizi jāsalīdzina produktu groziņa vērtība. Janvāra otrajā nedēļā vēlreiz devāmies uz pārtikas veikaliem, lai fiksētu cenas.

Arī šoreiz spēkā iepriekšējā atruna – pārtikas veikalos joprojām lūkojamies pēc zemākās konkrētā produkta cenas, gan starp precēm, kurām nav atlaides, gan starp tām, kas ir akcijas piedāvājumā. Uzreiz gan jānorāda – ja konkrētajā veikalā plauktā nebija, piemēram, pilnīgi neviena cāļa/vistas šķiņķīša, tad šī produkta cenu fiksēt nevarējām. Tas pats attiecas uz faktu, ka, iespējams, citā ķēdes veikalā var atrast vēl izdevīgāku lētākā produkta piedāvājumu. Tāpēc apkopotās cenas joprojām norāda uz to, kādas cenas ir vienā konkrētā ķēdes veikalā apskates brīdī.

Nereti gan darbiņš nav viegls, it īpaši mazajos piemājas veikaliņos, kur izvēle vienlaikus ir pietiekami plaša un ārkārtīgi šaura. Ja lielajā mazpilsētas veikalā var izvēlēties pat 10 dažādu ražotāju sviesta paciņas, tad Rīgas centra mazajā pārtikas veikaliņā reizēm ir tikai trīs ražotāju sviesta paciņas un visas – dārgas. Un otrādi – kas Rīgas milzīgajā pārtikas veikalā plašā izvēlē un ļoti izdevīgi, tas mazpilsētas lielākajā bodē dārgi un šķietami pārcenots. Šajā reizē visi veikali apmeklēti un cenas fiksētas vienā dienā – 12. janvārī.

Pirmo pārtikas cenu salīdzinājumu un uztura speciālistes Ksenijas Andrijanovas skaidrojumu par produktu kvalitāti atradīsi šeit:

'Tasty' eksperiments: kā sadārdzinās pārtikas produkti un kur vislabāk ietaupīt?

Pircējiem jātur mugurkauls un jāizvēlas lētākie produkti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!