Foto: ČetrasSezonas.lv
Divdesmit minūšu laikā sagatavojams izcils ēdiens gardēžiem un gardēža viesiem.

Sastāvdaļas:

  • 400 g teļa gaļas šķiņķa, sagriezts 4 šķēlēs
  • 30 g kaperu, sakapāti
  • 6 smalki sakapāti anšovi
  • 125 g mocarellas, sagriezta nelielos stienīšos
  • 4 vidēji lielas ķiploku daivas, izspiestas caur ķiploku spiedi
  • 2 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 4 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ļoti plāni izklapē katru teļa gaļas šķēli. Uzliec tās uz dēlīša. Uz katra gaļas gabala uzber nedaudz piparu.
  2. Bļodiņā sajauc kaperus, anšovus, ķiploku un melnos piparus. Anšovu un kaperu masu sadali pa visām četrām šķēlēm un izsmērē. Liec vienā galā mocarellas siera stienīšus un aizrullē ciet.
  3. Kad rullē, atceries, ka labāk, lai šķēles ir īsākas un veidojas pēc iespējas mazāk gaļas kārtu. Jo vairāk kārtu, jo ilgāk cepsies. Kad aizrullēts ciet, aptin ar diegu, lai cepoties netek ārā siers un neizkrīt pildījums.
  4. Sakarsē pannā eļļu un liec cepties rullīšus. No sākuma uz lielas liesmas apcep no visām pusēm, pēc tam samazini liesmu un, ik pa laikam apgrozot rullīšus, turpini cept kādas 10 minūtes. Pasniedz. 

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!