"Ko darīt ar fenheļiem? Šogad padevusies varena to raža!" žurnālam "Praktiskais Latvietis" vaicā 
Maruta Raudziņa.

Fenhelis ir aromātisks un gards dārzenis, kura pagatavošanai nevajag daudz piedevu, tas vislabāk garšo viens kopā ar zivi vai nedaudz dārzeņiem. Fehnelis ir dārzenis – vienpatnis, jo pats par sevi ir ar specifisku, dillēm un anīsam līdzīgu smaržu un garšu, tāpēc ar to labi sader vien daži produkti – siers, apelsīni, puravs, ķiploki un sīpoli, kartupeļi, zivs. Ja fenheli sajauc lielā mikslī ar gaļas produktiem, daudziem dažādiem dārzeņiem vai griķiem, fenheļa garša disharmonē, un ēdiens nav baudāms.

Šī dārzeņa sakni var izmantot sautējumos, zupās, sacepumos kopā ar sieru, salātos. Fenheļa sakni var sagriezt lielākos gabalos, apslacīt ar olīveļļu, pievienot sāli un piparus un izcept cepeškrāsnī. Ideāla piedeva grilētai vai krāsnī ceptai zivij!

Fenheļa lapiņas izmato kā garšaugu vai dekorēšanai, savukārt fenheļa sēklas labi uzlabo gremošanu un novērš nepatīkamu smaku mutē – pietiek pirms ēšanas sakošļāt piecas fenheļa sēkliņas, lai varētu aizmirst par vēdergraizēm un sastrēgumiem gremošanas traktā! Piedāvājam dažas variācijas, kā izmantot fenheli.

Fenheļa sacepums ar fetu
Kraukšķīga pica
 ar fenheli
Pupiņu – fenheļa zupa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!