Foto: Shutterstock

Jāņi nav iedomājami bez grila klātbūtnes, un no tā nemaz nevajag izvairīties, jo tā ir viena no gardākajām tradīcijām. Lai neapmaldītos garšu daudzveidībā un, iespējams, atklātu vēl nebaudītu garšu saderību, Rimi Gardēžu komandas garšvielu eksperts, šefpavārs Mārtiņš Sirmais "Tasty.lv" lasītājiem iesaka trīs viltības pamata garšu saderībai grilētiem ēdieniem.

Viena no pamatgaršām, kas neliks vilties, ir saldā un skābā kombinācija. Abas šīs garšas ir pieejamas sezonas produktos, tāpēc atrast gardāko kombināciju nebūs grūti.

Tiem, kam dūmu garša un aromāts sniedz baudījumu un to labprāt izjustu vēl izteiktākās niansēs, oglēm ir vērts pievienot kadiķa zariņu. Tas sniegs ļoti patīkamu aromātu un garšu grilētajai gaļai.

Ja neesi dūmu garšas piekritējs, izmanto kumīna sēklas, anīsu vai citrusaugus, jo šīs garšas ļoti labi nomāks dūmojumu.

"Manuprāt, Jāņiem ļoti piestāv ķimenes, kaņepju sēklas un dilles. Gaļas ēdienus iesaku papildināt ar mārrutkiem un upeņu vai ķiršu koka lapām, tādā veidā piešķirot neierastu garšu un aromātu. Savukārt saldajiem ēdieniem ļoti piestāvēs magoņu sēklas, kas ieceptas pīrādziņos vai tradicionālajā plātsmaizē. Noteikti nevajag atteikties no tradicionālām garšām, bet gan papildināt iecienīto ar kaut ko neparastāku, lai svētku maltīte nekļūtu apnicīga," iesaka Mārtiņš Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!