Foto: DELFI
22. augustā Esplanādes parkā jau ceturto gadu pēc kārtas rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja palutināt savas garšas kārpiņas vienā no vasaras garšīgākajiem festivāliem – "Rīga Burger festival 2020". Pasākumā gan lieliem, gan maziem būs iespēja ne tikai izbaudīt nebijušas garšas, bet arī priecēt acis šefpavāru demonstrējumos, piedalīties burgeru ātrēšanas sacensībās un izdejoties DJ Normunda Rutuļa spēlētās mūzikas pavadībā.

Kā par sevi stāsta paši rīkotāji, Rīgas burgeru festivāla komanda ir restorānu nozares entuziasti, kam ir tuva Amerikas kultūra un tās spēja apvienot pasaules spilgtākās garšas. Viņuprāt, tieši visiem zināmais burgers, kas atrodams gan smalkākajos restorānos, gan piemājas alus bārā, vislabāk spēj atspoguļot šīs lielvalsts kultūru.

Festivāla galvenais mērķis ir popularizēt pasaules "street food" populārāko ēdienu – burgeru un tā neskaitāmās interpretācijas. Tā ir kā iespēja Rīgas labākajiem restorāniem, bāriem un meistarīgākajiem šefpavāriem parādīt savu radošumu un iepazīstināt pasākuma apmeklētājus ar jaunām un interesantām burgeru interpretācijām, kas pārsteigs par pieredzējušākos ēdājus.

Pirmo reizi Rīgas burgeru festivāls norisinājās 2017. gadā. Togad pasākumā piedalījās 15 dalībnieki, un to apmeklēja 4000 viesi. Divus gadus vēlāk, 2019. gadā, dalībnieku skaits bija dubultojies, apmeklētāju skaits trīskāršojies, bet apēsto burgeru skaits septiņkāršojies.

Šogad pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai nobaudīt labāko Rīgas bāru, restorānu un šefpavāru gatavotos burgerus, bet arī priecēt acis ar "Vibe dance studio" priekšnesumiem, izklaidēt sevi, vērojot influenceru šovu, kā arī kārtīgi izlēkāties DJ Normunda Rutuļa spēlētās mūzikas pavadībā.

Naskākie ēdāji būs gaidīti burgeru ātrēšanas konkursā, kura uzvarētājs ne tikai tiks pie ātrākā ēdāja titula, bet arī iegūs vērtīgas balvas. Iespējams, kādam no šī gada apmeklētājiem izdosies pārspēt pagājušā gada uzvarētāju, kurš vienu burgeru notiesāja 49 sekundēs. Savukārt alus mīļi varēs pārbaudīt savas prasmes konkursā "Tautas someljē", kurā dalībniekiem ar aizsietām acīm būs jāatpazīst tautā iecienītākie dzērieni.

Tāpat festivālā norisināsies arī gada labākā burgera konkurss, kur vairāk nekā 25 meistari centīsies pārsteigt žūrijas locekļu garšas kārpiņas, lai iegūtu Rīgas gardākā burgera titulu.

Pasākuma rīkotāji būs parūpējušies arī par dažādiem drošības pasākumiem – divreiz lielāku teritoriju, dezinfekcijas līdzekļiem un pastiprinātām higiēnas prasībām apkalpojošajam personālam.

Tiem, kam nepatīk drūzmēties ļaužu pārpildītās rindās un kuri labprātāk vēlas izbaudīt festivālu ar komfortu, būs iespēja iegādāties VIP biļeti. Par 18 eiro varēs tikt pie sava galdiņa, diviem burgeriem pēc paša izvēles un atspirdzinošiem dzērieniem – glāzes šampanieša vai diviem alus kausiem.

Rīgas Burgeru festivāls solās būt gards un izklaidējošs pasākums, kur sev vēlamās garšas atradīs pat izvēlīgākie ēdāji. Visu informāciju par festivālu, ieejas biļetēm un citiem jaunumiem meklē "Facebook". Būs garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!