Foto: DELFI
Labi zināms, ka Latvija nav vīnogu valsts, bet tas nenozīmē, ka pie mums netop vīni – uz Latvijas vīndaru pudeļu etiķetēm atrodami nevis vīnogu šķirņu, bet gan ogu un augļu nosaukumi – āboli, pīlādži, mellenes, smiltsērkšķi, avenes, ķirši, zemenes… Pazīstamas un katram latvietim pierastas garšas un aromāti.

Latvijas vīndari ir gatavi atrādīt gardēžiem un baudītājiem savu veikumu, tādēļ 9. novembrī Rīgā, restorānā "Pullman Riga Old Town", jau otro reizi notiks vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2016", portālam "Delfi" vēsta Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Kā skaidro Ivanovs, šīs degustācijas mērķis – popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

Pasākumā būs iespēja tikties ar desmit vīndariem un degustēt vairāk nekā 80 augļu un ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens būs aicināts nobalsot par labāko vīnu.

Šī gada "Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2016" piedalīsies desmit Latvijas vīna darītavas un vīndari: "Mr.Plūme" (SIA "Jumpravas sidrs", Māris Plūme); "Smilškalni" (ZS "Smilškalni", Alvils Elksnis); Līgatnes vīna darītava (SIA "Līgatnes vīna darītava", Ainārs Vanags); "Durbes veltes" (SIA "Evi&Jo", Evija Kopštāle); Aizputes vīna darītava (SIA "Aizputes vīna darītava", Mārtiņš Sants); Lubānas vīnotava (SIA "Aiviekstes klēts", Oskars Žvagins); "Jokas" (SIA "Jokas Development", Džons Brauns); "Zilver" vīndarītava (ZS "Pīlādži", Jānis Zilvers); Naukšēnu vīna darītava (SIA "Bauņu sēta", Jānis Baunis); "Muižas vīns" (IK "Cremon 6", Jānis Mikāns).

"Pirmo reizi organizējot šo skati, nedomājām, ka gaidāma tik liela interese un atsaucība, tāpēc šogad šo ikgadējo pasākumu vēlamies nodēvēt jau par tradīciju! Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus. Latvija ir bagāta ar savām dabas veltēm, tāpēc šo vīndaru darbs, kurā tiek izmantoti tikai Latvijas labumi, ir nenovērtējams un tikai atbalstāms!" lepojas Ričards Ivanovs.

Latvijas augļu un ogu vīna skate notiks 9. novembrī plkst. 17.30 restorānā "Pullman Riga Old Town". Ieejas kartes uz pasākumu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs vai "Bilesuserviss.lv". Cena: 18 eiro. Cenā ietilpst degustācijas un buklets, kurā apkopota informācija par visiem skates dalībniekiem.

Uzmanību, konkurss noslēdzies!

Gaidot pasākumu, "Tasty" saviem lasītājiem piedāvāja ekspreskonkursu: atbildot pareizi uz vienkāršu jautājumu par pērnā gada Latvijas augļu un ogu vīnu skati, viens veiksmīgākais nopelnīja ielūgumu divām personām uz 9. novembra degustāciju!

Uz jautājumu, kurš Latvijas vīns pagājušogad uzvarēja tautas balsojumā, pareizo atbildi ("Ķiršu ports") zināja 140 konkursa dalībnieki, bet visveiksmīgākā šoreiz bija Anita (anii***@lane), apsveicam! Balvu saņemsi uz konkursam reģisrēto e-pasta adresi.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Fotogalerijā – mirkļi no 2015. gada Latvijas augļu un ogu vīnu skates.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!