Aprīļa nogale Rīgas aso ēdienu cienītājiem nāk ar sevis pārbaudīšanas pasākumu "StockPot Hero Challenge", kas tiek rīkots jau piekto gadu.

"Izaicinājuma" idejas autori ir nelielā bistro "StockPot" īpašnieki Ričards un Linda Džonsoni, kuri reizi gadā, pavasarī, sapulcina savus drosmīgākos un uzticamākos klientus uz neformālu pasākumu, lai noskaidrotu, kurš ir īsts "ugunsrijējs". Šī ir diena un vieta, kur Rīgā redzēt stiprus vīriešus raudam — čili asumam neviens nespēj pretoties.

Katru gadu tiek gatavots citāds ēdiens, un šogad "stokpota" pavāri bija uzbrūvējuši sarkano Taizemes kariju, kurā netika žēloti sarkanie un dzeltenie Habaneros pipari no Senegālas, sarkanie Taizemes čili pipari, čipotle no Lielbritānijas un "Reapers" no Jaunzēlandes, kas tiek uzskatīti par vieniem no asākajiem čili pipariem pasaulē. Maisījums, jāteic, ugunīgs, un rezultāts vairākkārt pārspēja visasāko ēdienu, kādu šajā bistro mēdz ikdienā gatavot pusdienotājiem. Tiesa, sākumā bija iecerēts cits ēdiens, vindalū, taču to saimnieki nolēma aizstāt ar Taizemes kariju, jo ne visiem patīk vindalū specifiskā garša.

Kopumā 2018. gada "StockPot Hero Challenge" piedalījās 128 drosminieki, 114 vīrieši un 14 dāmas, no kurām par "varonēm" kļuva sešas. Vīru konkurencē ar nenormāli aso ēdienu tika galā tieši puse — 57.

Kā katru gadu, netrūka jautrības, vērojot, kā dalībnieki neslēpti mokās ar diezgan paprāvo ēdiena bļodiņu. Dalībnieku pulkā bija salīdzinoši daudz ārzemju studentu, bet pat no Āzijas valstīm atceļojušie neriskēja izmēģināt savus spēkus. Viena no jautrākajām bija trīs studentu grupiņa no Rīgas Stradiņa universitātes, norvēģis, vācietis un soms, kurš, nosvīdis slapjš un raudošs, tomēr kļuva par "Stokpota" varoni, pēdējo kumosu nokopjot ar skaļu un godīgu "perkele!" (velns lai parauj!).

Lai arī cik jautrs šis pasākums izskatās, tomēr ieteikums nopietni izvērtēt sava organisma spējas — ne viens vien dalībnieks steidzīgi meklēja labierīcības, un kāds pat tika aizvizināts ar neatliekamo medicīnas palīdzību. Bet, par laimi, kā ziņo pasākuma rīkotāji, visi ir sveiki un veseli un laimīgi sagaidījuši nākamo dienu. Starp citu, paši "stokpota" darbinieki šajā izaicinājumā nepiedalās. "Neesam jau traki!" saka Ričards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!