Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14.aprīlī no pulksten 10 līdz 16 Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā jau otro reizi norisināsies Rīgas Zivju svētki. To laikā apmeklētājus sagaida Latvijas vietējo zivjrūpnieku sagādātās zivju un jūras produktu degustācijas, prezentācijas un tirdzniecība.

Tiek turpināta 2017. gadā aizsāktā tradīcija ar mērķi rīdziniekiem un pilsētas viesiem uzburt īstu svētku atmosfēru, kā arī iepazīstināt ar Rīgu un Latviju kā zivju un jūras velšu gastronomiskā tūrisma galamērķi.

Pasākuma laikā katlā tiks vārīta un viesiem degustācijai nodota īpašā zivju zupa "Pavasara skūpsts", kuras sastāvā būs trīs dažādas Baltijas jūras zivju šķirnes. Tāpat vadošais zivju produkcijas pārstrādes uzņēmums "Brīvais vilnis" prezentēs jaunākos produktus. Savukārt Centrāltirgus kafejnīca "Cepelīns" piedāvās nogaršot leģendāro pildīto līdaku.

Rīgas Zivju svētku laikā būs iespēja par īpašām cenām iegādāties augstvērtīgus uzņēmuma "Mottra" melnos ikrus un Carnikavas nēģus. Savukārt uzņēmums "Reinis B" sola pavasarīgo gaisu piepildīt ar laša šašlika aromātu.

Paralēli dažādām gastronomiskajām aktivitātēm Nēģu ielas laukumā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā ikviens atradīs skaistas, rokām darinātas lietas un no sirds gatavotus, gardus produktus.

Svētku laikā tirgotājus un apmeklētājus priecēs flamenko melodijas grupas "GipsiMania" izpildījumā.

Pasākuma svinīga atklāšana plānota pulksten 12. Ar svētku programmu var iepazīties Centrāltirgus mājaslapā www.rct.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!