Foto: DELFI
Kā teica Madis, viens no "Tasty" pelmeņu degustācijas dalībniekiem, tas, ka pelmeņi ir vīriešu ēdiens, kad galīgi nekā cita nav, un tajos sabāzta lētākā gaļa, samalta ar avīzēm, ir klišeja no padomju laikiem. Mada un draugu pieredze liecina, ka tagad kvalitatīvi, labi pagatavoti pelmeņi ir normāls, kārtīgs ēdiens, ar kuru mierīgu sirdi var barot arī mīļotās sievietes un bērnus.

Jāteic gan, ka klišeja par pelmeņiem kā vīriešu ēdienu joprojām ir gana spēcīga. Citējot “Twitter” lietotāju @poznaks: “Vīrietis par 70% sastāv no pelmeņiem. Citi ēdieni principā ir lieka dabas postīšana.”

Laikam jau to pašu klišeju dēļ pat prātā nebija ienācis uz aklo pelmeņu degustāciju ielūgt arī kādu sievieti! Tā nu gadījies, ka visi “Tasty” pelmeņu degustācijas dalībnieki ir aktīvi “Facebook” grupas “No Vegan Latvija” biedri. Vienu brīdi ienāca prātā ķecerīga doma degustējamo pelmeņu vidū iemānīt arī kādu paku ar veģetārajiem pelmeņiem. Izrādās, arī degustētāji bija tādu domu apsvēruši – tas nu gan būtu kauns pa visu ģīmi, ja izrādītos, ka viņi tādus novērtē kā tīri ēdamus!

Degustācijā piedalījās Madis, Ēriks Čivželis ar dalmācieti Zigzigu (kurš pirmo un, kā teica saimnieks, arī pēdējo reizi mūžā dabūja uzēst pelmeņus), Viesturs Gaļmangals un Juris, saukts arī par Pelmeņtēvu. Šie kungi vienojušies, ka pelmeņi ir dievu ēdiens, un šī ir viņu pārliecība. Taču, pamatā pieturoties pie domas, ka neēdamu pelmeņu nav, viņi spēj kritiski izvērtēt ikvienu pelmeni savā šķīvī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!