Foto: Privātais arhīvs
Latvieši ir čipsu kraukšķinātāju nācija. Ne velti mums ir lielāki un mazāki uzņēmumi, kas ražo savus unikālos kartupeļu gardumus visdažādākajās garšās un formās. Un ne tikai kartupeļu čipsus. Jelgavas ģimenes uzņēmumā "Zeldari" jau vairākus gadus top divu pārtikas tehnologu gatavoti biešu, ķirbju un kartupeļu čipsi – ar pašu radītu tehnoloģiju, izmantojot savas zināšanas. Par to, kā viss sākās, sarunājos ar "Zeldaru" čipsu radītāju Ievu Būmerti.

Veiksmīgi sakrituši apstākļi ļauj ierīkot nelielu ražotni

"Tā kā abi ar vīru esam arī pārtikas tehnologi, likumsakarīgi bija, ka pārtikas nozare arī bija tā, kurā sākām darboties," stāsta Ieva. Pievēršanās tieši savu čipsu radīšanai nākusi pat samērā nejauši – Ievas vīram ir saimniecība, kurā paši audzējuši dārzeņus, bijis jādomā, kā palielināt patēriņu bietēm. "Tobrīd veikalā bija tas, kas bija, mani pašu piedāvājums neuzrunāja. Man likās, ka vajag kaut ko garšīgāku iegūt," atminas sarunbiedre.

Sakrituši arī vairāki apstākļi, kas motivējuši uzsākt ko savu, – vīrs no Jelgavas braukājis uz darbavietām Ķekavā un Rīgā, Ieva pati daļēji, cik vien iespējams, palīdzējusi kā pārtikas tehnologs savas mammas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Valkā. Bet visam pa starpu jārūpējas arī par prāvu bērnu pulciņu, kas Būmertiem ir nu jau seši. Ieva sapratusi, ka viņai nepieciešama nodarbošanās, kurai veltīt laiku nevis konkrētās stundās, bet tad, kad to veiksmīgi var apvienot ar bērnu aprūpi, tā nu sava nelielā ražotne tam bijusi īsti piemērota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!