Krāšņas trifeles Ziemassvētkos ne vienās vien mājās vaļā virpina kaismīgi šokolādes izstrādājumu fani. Lieldienās bērniem pagalmā slēpjam šokolādes olas, kuras aizmirsis kāds neuzmanīgs zaķis. Ballītēs jautri “saskandinām” pa kādai “Prozit” liķiera konfektei. Šķiet, šokolāde mums līdzās ir teju visos īpašajos dzīves mirkļos, kurus gribam nosvinēt. Vai tiešām latvietim šis našķis ir tik tuvs?

Atbildi uz šo jautājumu šoreiz centos atrast ne vien globālajās statistikas tabulās un apkopojumos, bet arī sarunās ar zinātājiem un pieredzējušiem tirgotājiem, kas pircēju redz vaigā. Cik daudz eksportējam? Cik kilogramu šokolādes apēdam? Un kāda ir latviešu šokolādes ēdāju un pircēju gaume?

Eiropieši un viņu šokolādes ražošanas un patēriņa trakums

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!