Ikgadējā top 50 labāko Eiropas picu sarakstā pirmo reizi iekļauta Vecrīgas picērija "Peppo’s Pizzeria Contemporanea", ierindojoties 48. vietā. Par reitinga līderi šogad kļuvusi Barselonas picērija "Sartoria Panatieri", kas pērn ierindojās 5. vietā. Vēl labāko pieciniekā iekļuvušas picērijas no Londonas, Kopenhāgenas, Vīnes un Firtes.

Topa veidotāju mājaslapā "Peppo's Pizzeria Contemporanea" raksturota kā "Džuzepes Roko radītā mazā karaliste, kas veltīta Čilento reģionam. "Peppo's" picērija atrodas vecpilsētā, netālu no Vanšu tilta. Apkaime piesaista daudz tūristu, it īpaši aktīvajā sezonā. Telpās ir vieta 60 apmeklētājiem, vēl 30 vietas pieejamas uz terases – siltajā sezonā. Jau uz sliekšņa ieraudzīsiet picas krāsni un darba virsmu, kā arī picērijas moto: "Pizza, Vino e Amore" ("Pica, vīns un mīlestība"). Šī vieta ir īpaša, pateicoties izmantotajām sastāvdaļām: seni graudaugi, augstākās kvalitātes produkti un autentiskas Čilento garšas. Nelielajā veikaliņā līdzās ieejai var iegādāties tradicionālos Čilento produktus, piemēram, "Fico secco biaco del Cilento" (žāvētas baltās vīģes) un organisko olīveļļu."

View this post on Instagram

A post shared by PEPPO's (@peppos.lv)

Šogad izcilnieku sarakstā nav iekļuvusi Pārdaugavas picērija "Street Pizza", kas iepriekšējos divus gadus labāko picu sarakstā bija ierindota 50. un 46. vietā.

Par reitinga līderi šogad atzīta Barselonas picērija "Sartoria Panatieri", kas pērn ierindojās 5. vietā. Vēl labāko pieciniekā iekļautas picērijas no Londonas, Kopenhāgenas, Vīnes un Firtes. Ja interesē, kāds statuss picu pasaulē ir mūsu tuvākajiem kaimiņiem, tad – Lietuva top 50 nav atrodama, savukārt Tallinas picērija "Kaja Pizza Köök" ir tā, kas noslēdz top 50. Starp citu, šī nav pirmā reize, kad "Kaja Pizza Köök" iekļauta starp 50 labākajām picērijām Eiropā.

Taisnības labad jāpiebilst – lai gan šo reitingu veido itāļi, viņi ar citiem eiropiešiem nesacenšas, jo Itālijas picērijām ir atsevišķs tops.

Visu top 50 sarakstu var aplūkot, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!