Foto: Shutterstock
Rūpēs par svētku un ikdienas maltītēm, kā arī, meklējot idejas, kā pārsteigt sadarbības partnerus, draugus un radiniekus, neatsverams palīgs būs "Gastronome" kulinārijas un konditorejas nodaļas, kur iespējams pasūtīt ēdienu svētku galdam vai ikdienai, mūsu pavāri to pagatavos ar vislielākajām rūpēm un mīlestību. Mūsu moto ir – šodien šodienai, līdz ar to garantējam, ka ēdiens vienmēr ir svaigs!

Delikatešu veikali "Gastronome" lepojas ne tikai ar saviem lieliskajiem piegādātājiem, partneriem, bet arī ar savu ražotni, kurā strādā izcili profesionāļi, kuri mīl savu darbu. Turpinot izglītojošo rakstu sēriju par dažādām garšīgām un izsmalcinātām lietām mūsu dzīvē, šajā reizē - stāsts par delikatešu veikalu "Gastronome" kulinārijas un konditorejas nodaļām.

Ja vēlaties iepriecināt sevi vai citus ar īstām delikatesēm un izcilu garšas baudījumu, gaidīsim Jūs "Gastronome" veikalos Rīgā, Krasta ielā 68а un Brīvības ielā 31. Nāciet un nogaršojiet!

 Informācija pa darbalaikiem mūsu Facebook kontā.

'Gastronome' kulinārija

"Gastronome" kulinārijas nodaļā strādā 12 lieliski pavāri, kuri spēj pagatavot 300 dažādus ēdienus, veikala piedāvājumā regulāri ir 40 dažādi salāti - no veģetāriem lapu salātiem līdz izsmalcinātajiem Cēzara salātiem - un 40 dažādi karsto ēdienu veidi.

Cēzara salāti, starp citu, ir viens no populārākajiem "Gastronome" kulinārijas nodaļas gatavotajiem ēdieniem, kas ir izslavēts pa visu Rīgu un otrus tādus neatradīsiet nekur citur. Veiksmes atslēga ir īpašā anšovu mērce, kuras sastāvdaļas ir rūpīgi glabāts pavāru noslēpums! Cēzara salātu cienītāji var izvēlēties kādu no trijiem veidiem - klasiskos salātus, ar vistu vai ar vēžu astēm.

"Protams, mēs lepojamies ne tikai ar Cēzara salātiem, bet arī ar mūsu pildīto karpu, ko gatavojam pēc ğimenes receptes, un pildīto zandartu. Tās ir kļuvušas par īpaši gardām delikatesēm mūsu klientu svētku galdā. Nobaudiet arī, piemēram, mājas kotletes, ceptu baklažānu ikrus, teļa auksto gaļu, mums ir ēdiens ikvienai gaumei. Turklāt, reizi nedēļā daļa sortimenta mainās, lai ikviens varētu izjust garšu bagātību, ko piedāvājam," stāsta "Gastronome", piebilstot, ka gatavojot tiek izmantoti sezonas produkti.

"Gastronome" kulinārija piedāvā ēdienus no dažādu pasaules valstu virtuvēm, ļaujot nobaudīt gan klasisko "siļķi kažokā" vai gaļas salātus, gan ēdienu no izsmalcinātās franču un itāļu virtuves. Protams, īpašs lepnums ir izcilo "Gastronome" pavāru autorreceptes: salāti ar ceptu pīles krūtiņu, sarkanie kāposti un mango vai fitnesa salāti, ko īpaši iesaka veģetāriešiem un vegāniem, jo tajos nav dzīvnieku izcelsmes taukus un ir pagatavoti no rukolas, ciedru riekstiem un diviem rīsu veidiem – Basmati un melniem rīsiem.

"Gastronome" kulinārijas nodaļa lepojas ar ikvienu ēdienu, ko pagatavo, jo tajā ieliek savu sirdi un dvēseli, neatstājot vietu nekādiem konservantiem vai mākslīgiem garšas pastiprinātājiem. "Iespējams, šajā jautājumā esam vecmodīgi, taču uzskatām, ka viss, ko bija iespējams izgudrot kulinārijā, jau ir ticis izdomāts, un, ja eksperimentējam, tad tikai ar produktu saderību un garšvielām," stāsta "Gastronome" šefpavārs.

"Gastronome" var pasūtīt ēdienu Jūsu svētku galdam vai ikdienai, mūsu pavāri to pagatavos ar vislielākajām rūpēm un mīlestību. Mūsu moto ir – šodien šodienai, līdz ar to garantējam, ka ēdiens vienmēr ir svaigs!

'Gastronome' konservēšana


Visiem zināms, ka konservēti produkti un ievārījumi ir veids, kā vasaras vitamīnus un sauli var saglabāt ziemai. Radošākiem cilvēkiem, atverot gurķu burku, atmiņā ataust skaisti dzeltenie gurķu ziedi, siltumnīcas svelme un, galvenais, - vasaras smarža, kuru, šķiet, jūtam, kad ēdam produktu, kas sevī ir saglabājis vitamīnus un sauli. Tāpat arī ar ievārījumu - asociācijas ir burvīgas, turklāt ziemā tas ir īpaši veselīgs produkts, kas palīdz cīnīties ar vīrusiem gada aukstajos mēnešos.

"Gastronome" ražošanas cehā ik dienu top līdz pat 40 dažādu veidu salāti un karstie ēdieni, pircējiem piedāvājot svaigus produktus šodienai. Ražas sezonā paralēli šo ēdienu gatavošanai pavāri gatavo ievārījumus, konservē gurķus, sēnes u.c. dabas veltes. Ievārījumi tiek vārīti tikai augļu un ogu sezonā - tikai no svaigām ogām un cukura pēc īpašas ātrās receptes, kas ļauj saglabāt ogu formu un maksimāli daudz vitamīnu. Sortimentā ir pieci ievārījumi ar svaigu vasaras aromātu - meža zemeņu, meža aveņu, meža melleņu un brūkleņu, kā arī ķiršu.

Arī "Gastronome" konservējumi un marinējumi garšo gluži kā mājās gatavotie - gardi un kraukšķīgi! "Mūsu pavāri paši gatavo visas konservēšanas sagataves, izmantojot tikai dabīgus produktus,viss tiek marinēts, sālīts un konservēts kā mājās. Diezin vai vēl kaut kur citur Latvijā atradīsiet tik ļoti mājas virtuvei pietuvinātu produktu piedāvājumu un gatavošanas procesu!" pārliecināts "Gastronome" šefpavārs, garantējot dabīgu garšu un veselīgu ēdienu.

'Gastronome' kūpinājumi

Foto: Shutterstock

Cilvēki zivis uzturā lieto jau no aizvēsturiskiem laikiem - sākumā tās tika ēstas jēlas, vēlāk cilvēki iemācījās tās uzcept uz oglēm, tad kaltēt un visbeidzot, kad parādījās sāls, zivju glabāšana un gatavošana kļuva vēl vienkāršāka. Ar laiku cilvēki atklāja arī kūpināšanas paņēmienu un kūpinātas zivis kļuva par vēl vienu veidu, kā tās pagatavot. 19. gadsimta vidū sālītas un kūpinātas zivis bija iekļautas ikdienas ēdienkartē, taču mūsdienās kūpinātas zivis vairāk ir kļuvušas par delikatesi, nevis ikdienas patēriņa preci.

Zivju un jūras produktu kūpināšana ļauj saglabāt visas svaigās zivs īpašības, turklāt kūpinājumu smarža un garša ir daudz patīkamāka par ceptas vai vārītas zivs aromātu. Īpaši veselīgas kūpinot ir treknās sarkanās un baltās zivis, jo tās saglabā Omega-3 un olbaltumvielas. Tiesa, lai saglabātu vērtīgās uzturvielas zivīs un jūras produktos, tos kūpinot, process ir jāveic pareizi.

Delikatešu veikalos "Gastronome" tiek piedāvāti pašu gatavoti kūpinājumi - arī jūras produktiem. Visi kūpinājumi tiek gatavoti tikai konkrētajai dienai – šodienai. Šie kūpinājumi ir Gastronome darbinieku roku darbs, kas liecina par augstākā līmeņa produkciju un īpašu kvalitāti. Mēs atšķiramies no citiem ar to, ka mūsu piedāvātajiem produktiem vienmēr ir nemainīga kvalitāte un nevainojams svaigums. Jau kopš pirmās pastāvēšanas dienas Gastronome ir attīstījis savu ražotni, izvēloties tikai labākos produktus, pētot klientu vēlmes, attīstot unikālas kūpināšanas tehnoloģijas un receptes.

"Gastronome" kūpinātavā Krasta ielā, kūpināšanai tiek izvēlētas tikai svaigas (nevis saldētas!), zivis un jūras veltes, kuras saņem tieši no piegādātājiem, un, tiklīdz gatavas, tās vēl karstas nokļūst uz "Gastronome" veikalu letēm. "Gastronome" eksperti kūpina pēc senām zvejnieku tradīcijām, produktus kūpinot apšu skaidās, tiem piemīt īpaši izsmalcināta garša un neatvairāmi vilinoša smarža. Tikai "Gastronome" veikalos var iegādāties pēc šīm īpašajām receptēm gatavotos, neatkārtojami garšīgos un sulīgos gardumus – karsti kūpinātu zuti, lasi, asari, vimbu, skumbriju, tīģergarneles un citus prasmīgo meistaru izstrādājumus.

"Gastronome" var lepoties ar ļoti plašu piedāvājumu, kā arī tiešām ekskluzīviem produktiem - nekur citur Latvijā jūs nenopirksiet karsti kūpinātas tīğergarneles, mīdijas vai, piemēram, garneļzivi.

"Gastronome" kulinārijas nodrošināšanai strādā 12 kvalificēti pavāri, kas gatavo vairāk nekā 80 dažādus produktus vai ēdienus no zivīm vai jūras veltēm. Papildus kūpinājumiem "Gastronome" kulinārija piedāvā arī jūras velšu kokteiļus, salātus, uzkodas, grilētas zivis, kā arī zivis marinādē, kuras varat pagatavot mājās vai grilējot pie dabas.

Nāciet uz delikatešu veikaliem "Gastronome" un izbaudiet izcilus kūpinājumus, nebraucot ārpus Rīgas uz zvejnieku ciematiem, kūpinātas zivis pieejamas visu gadu, ne tikai vasarā!

'Gastronome' konditoreja


Saldumi, kūkas, kūciņas, tortes, bulciņas, cepumi... Vai spējat iedomāties, kāda būtu mūsu dzīve bez šiem mazajiem, gardajiem un tik daudz laimes un prieka nesošajiem kārumiem? "Gastronome" to nevēlas zināt un tāpēc ir radījuši paši savu konditorejas nodaļu, kas ir veikalu lepnums.

"Gastronome" konditorejas ražotnes pamatprincips – nekādas ķīmijas un mākslīgu piedevu! "Mūsu meistaru radītie izstrādājumi tiek gatavoti tikai no dabīgām izejvielām un, gluži tāpat kā citās "Gastronome" nodaļās, arī te ir spēkā moto - šodien šodienai!" stāsta šefpavārs.

Nodaļā strādā astoņi lieliski konditori, kuri pēc īpaši izmeklētām receptēm gatavo 135 dažādus konditorejas izstrādājumus, turklāt daudzus no tiem Rīgā var iegādāties un nobaudīt tikai "Gastronome", piemēram, kajoku – bezē ar riekstiem un šokolādes krēmu, atvērtos eklērus un vienu no vispopulārākiem desertiem pasaulē – brūnīšus jeb braunijus. Populārākie "Gastronome" konditorejas produkti ir "Napoleons", biezpiena plātsmaize, plūmju ābolu pīrāgs, siera apelsīnu kūciņa, mango aveņu kūciņa un mandeļu bezē (macaroon).

Prasmīgie "Gastronome" konditori izgatavos tortes pēc individuālā pasūtījuma jebkādam pasākumam - vai tā būtu dzimšanas diena, Ziemassvētki, vai vecmeitu ballīte - tiks realizētas visas klienta idejas vai piedāvātas savas. "Gastronome" konditoreja piedāvā 25 toršu veidus, īpaši populāras ir vieglās tortes, piemēram, torte no trijiem šokolādes veidiem "Melodija", jogurta torte ar avenēm vai biezpiena torte ar ķiršiem, bet "Gastronome" firmas torte ar pistāciju biskvītu un vaniļas krēmu noteikti būtu jānogaršo ikvienam, ne tikai gardēžiem!

Konditorejas nodaļā top ne tikai saldumi, bet arī maize. Ik dienu tikai no dabiskiem produktiem top svaigas ciabatas, flaguettes, ciabatas ar saulespuķu sēklām, kukurūzas maize, franču brioche, dažādas franču bagetes, īsti franču kruasāni, polārmaizes, tradicionālā latviešu rupjmaize - sev tīkamāko atradīs ikviens! Īpaši iesakām nogaršot pēc ekskluzīvas šefkonditora receptes gatavoto itāļu Crocantella – ar rokām gatavotu kraukšķīgu plāceni ar rozmarīnu un olīveļļu, kā arī pēc tikpat ekskluzīvas receptes tapušos kruasānus ar mandeļu pildījumu. Katrs kruasāns ar rokām tiek piepildīts ar mandeļu pildījumu un pārkaisīts ar mandeļu skaidiņām.

Ikviens "Gastronome" konditorejas produkts izdaiļos Jūsu svētku galdu un sagādās prieku pat visdrūmākajā dienā. Nāciet un baudiet ar īstu mīlestību gatavoto produktu izsmalcināto un dabisko garšu!

'Gastronome' ēdienu piegāde un banketi


Būdams uzņēmums ar attīstītu pašu ražotni, "Gastronome" piedāvā arī catering jeb piegādes servisu un banketu apkalpošanu - no nelielas mājas ballītes līdz milzīgam korporatīvajam pasākumam, gan nodrošinot ēdienu no plašā "Gastronome" klāsta - kulinārijas ceha un konditorejas. "Atbrauksim, uzklāsim, apkalposim, novāksim un visu aizvedīsim, tieši tik vienkārši, lai Jūs varētu savu pasākumu izbaudīt par visiem 100%! Piedāvājam gan vienreizēju produktu un ēdienu piegādi, gan regulāru. Protams, varat izvēlēties arī tikai piegādi un aizvešanu, bez apkalpošanas servisa," stāsta "Gastronome" šefpavārs.

"Gastronome" servisa centrs piedāvā ne tikai banketu apkalpošanu, bet arī dāvanu veidošanu un pārdošanu, piemeklējot vēlamos produktus, skaisti iesaiņojot un piegādājot, kur nepieciešams. Šī ir lieliska iespēja apsveikt savus biznesa partnerus, draugus un radus ar īstām delikatesēm un izmeklētiem produktiem, kas atstās labāko iespaidu un liecinās, ka esat augstākā līmeņa produktu pārzinātājs.

Vēlaties pārsteigt savu biznesa partneri? Mums ir risinājums - piedāvājam izveidot īpašu ēdienkarti biznesa pusdienām un vakariņām un piegādāt vēlamo ēdienu, produktus, konditorejas izstrādājumus uz jūsu norādīto adresi. Rīkojam arī tematiskās vakariņas ar meistarklasēm, someljē un pavāra piedalīšanos, kā arī piedāvājam iegādāties dāvanu kartes veikalā vai restorānā. Pārsteidziet savus darbiniekus, klientus un sadarbības partnerus ar mūsu lojālo klientu karti "Dear", kas ļaus viņiem pirmajiem uzzināt par jaunumiem veikalā, īpašiem piedāvājumiem un pasākumiem!

Ir grūti izstāstīt, ko piedāvājam un kādā līmenī apkalpojam, tādēļ brauciet pie mums uz "Gastronome", izrunāsimies un atradīsim labāko risinājumu jūsu pasākumam vai dāvanai! Nežēlojiet laiku, lai sagādātu sev īstu gastronomisko baudījumu, kas noteikti atmaksāsies ar labu garastāvokli un iedvesmu turpmākajai dienai. Gaidīsim mūsu veikalos un servisa centrā "Gastronome"!

a vēlaties iepriecināt sevi vai citus ar īstām delikatesēm un izcilu garšas baudījumu, gaidīsim Jūs "Gastronome" veikalos Rīgā, Krasta ielā 68а un Brīvības ielā 31. Nāciet un nogaršojiet!

 Informācija pa darbalaikiem mūsu Facebook kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!