Foto: Shutterstock
Virtuves virsmas un plauktiņi, protams, nebūs zaudētājos, ja uz tām nestāvēs milzīgs virtuves kombains, multikatls vai cita ierīce. Bet būsim godīgi – mazā sadzīves tehnika tiem, kuri gatavo bieži un daudz, ir labs palīgs. Turpinājumā lasi "Tasty" lasītājas Zanes ieteikumus par to, kuras ierīces patiesi noderēs.

Mikseris

Tiek izmantots putošanai, mīklas mīcīšanai, biezeņu gatavošanai. Tas var būt gan rokas mikseris, gan mikseris ar statīvu. Lai darbotos ar nelielu daudzumu produktu, noderēs rokas mikseris, bet, ja gatavo biežāk un lielākus daudzumus, tad labāka izvēle būs elektriskais mikseris ar statīvu, ar jaudu vismaz 300W, regulējamiem ātrumiem un lēno režīmu, kurš ļauj pievienot sastāvdaļas, neradot lieku nekārtību.

Virtuves robots

Sagatavot un pagatavot. Ideāls virtuves palīgs gan tiem, kuriem patīk gatavot, gan tiem, kuriem šī nodarbe nešķiet pārāk pievilcīga. Ierīce palīdz gan ēdiena sagatavošanā (smalcina, rīvē, mīca, puto...), gan pagatavošanā (silda), bet šefs esi tu un tev jāuzrauga gatavošanas process.

Taukvāres katls

Perfektas fritētas maltītes. Vislabākais un praktiskākais ir elektriskais no nerūsējošā tērauda ar izņemamu trauku (adaptētu mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā), temperatūras regulēšanas iespējām un filtru. Tomēr šī ierīce tev būs noderīga tikai tad, ja tu bieži gatavo fritētus ēdienus.

Mana piezīme: tad, ja tev garšo fritēti ēdieni, bet vēlies pagatavot veselīgāku maltīti, tad laba alternatīva taukvāres katlam ir karstās gaisa plūsmas friteris, kurā ēdiens tiek gatavots bez eļļas vai izmantojot vien nelielu eļļas daudzumu).

Tvaicētājs

Viegli un veselīgi ēdieni. Tvaicēt – gatavot gudri, jo tā vietā, lai "mērcētu" produktus, tie tiek mitrināti, nezaudējot vērtīgās uzturvielas, tekstūru, smaržu un garšu. Tad, ja mājās ir vairāk par četriem ēdājiem, izdevīgāk būs izvēlēties elektrisko tvaicētāju, kuram ir vairāki nodalījumi, savukārt, ja gatavot nepieciešams mazākam cilvēku skaitam, tad pietiks ar tvaicējamo grozu, kuru ievieto katlā.

Augstas klases virtuves piederumi

Veselīgas maltītes. Katli un pannas no nerūsējošā tērauda, čuguna, ar keramikas un titāna pārklājumu – nepiedegošs materiāls bez teflona (kurš ir toksisks). Tie ļauj gatavot, izmantojot mazāku ūdens un eļļas daudzumu, vai vispār tos neizmantot.

Saldējuma mašīna

Saldējuma pagatavošana bez pūlēm. Ja vasarā bieži gatavo saldējumu, tad ir vērts iegādāties saldējuma mašīnu, jo tad nebūs ik pa laikam jāpievēršas maisījumam to putojot, lai neveidojas ledus kristāliņi, kamēr tas sasalst. Saldējuma mašīna bez kompresora aizņem mazāk vietas, bet tad trauks ar saldējumu būs uz 24 stundām jāievieto saldētavā.

Multikatls

Tu jauc produktus, katls gatavo. Laba izvēle, ja tev nav laika gatavot. Tev tikai jāievieto katlā sasmalcinātās sastāvdaļas un jāizvēlas pareizā programma, kā arī tev ir iespēja izvēlēties atlikto startu un maltīte būs gatava tieši tad, kad vēlēsies!

Virtuves kombains

Rīvē, kapā, griež šķēlēs, smalcina... Liels palīgs tad, ja tu daudz gatavo, jo padara tavā vietā visu vienmuļo, nogurdinošo un garlaicīgo darbu. Ja vēlies arī saputot olu baltumu stingrās putās, tad pērc ierīci ar lielāku jaudu.

Sulu spiede

Svaiga sula vienā mirklī. Katru dienu dzer svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas? Tad šī ierīce ir tev ļoti piemērota. Izvēlies zemus apgriezienus, lai produkts nesasiltu un lai sulas nezaudētu uzturvielas.

Citas ierīces

Maizes mašīna. Mīca, raudzē un cep. Tā dod iespēju tikt pie svaigas maizes katru dienu un pagatavot maizi, kura atbilst tavai gaumei, no tevis izvēlētām sastāvdaļām.

Sendviču panna. Ja netaisies to lietot tikai tostermaizei, tad izvēlies tādu, kuras virsmai nav nodalījumu, tā būs daudz ērtāk.

Elektriskā tējkanna. Pārsteidzoši, cik ātri tajā uzvārās ūdens! Ļoti praktiska gan dzērienu gatavošanai, gan lai saīsinātu dārzeņu, makaronu, sautējumu utt. gatavošanas laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!