Foto: Shutterstock
Viedtālrunis jau sen vairs nav domāts tikai tam, lai nofotografētu savu tikko pagatavoto maltīti un atrādītu draugiem sociālajos tīklos. Telefons, ja vien tajā ir instalētas noderīgas aplikācijas, var kļūt par lielisku palīgu virtuvē.

Lai padarītu virtuves gaitas un gatavošanu ja ne daudz vieglāku, tad pavisam noteikti interesantāku, Tasty.lv esam apkopojuši viedtālruņu aplikācijas, kas noderēs tiem, kuriem patīk un nepieciešams bieži gatavot ēst. Ar aplikācijām varēsi ne vien meklēt receptes, uzzināt par ēdienu gatavošanas tehnikām un produktiem, bet arī vienkārši konvertēt mērvienības no apjoma uz svaru, un otrādi.

Kitchen Stories

Bezmaksas aplikācija, kurā atrodamas ne tikai receptes, bet arī nelieli video padomi, kas palīdzēs arī nepieredzējušākiem ēst gatavotājiem. Receptes aplikācijā sadalītas tematiski, piemēram, pastas ēdieni, smūtiji, zupas u.c. Aplikācijas saturs tiek papildināts katru nedēļu ar kādu jaunu fotorecepti vai video. Papildus tam, aplikācija piedāvā arī sastādīt iepirkumu sarakstu un saglabāt noskatītās receptes vēlākam.

Aplikācija ir bezmaksas un piemērota gan iOS, gan Android lietotājiem.

Escoffier Cook’s Companion

Pēc pirmā iespaida spriežot, šī varētu likties visai smalka un sarežģīta aplikācija, taču tā vis nav. Aplikācija nosaukta franču šefpavāra Ogista Eskofjēra (Auguste Escoffier) vārdā, un tajā ne tikai paskaidrots dažādu produktu pielietojums kulinārijā, bet ir arī mērvienību konvertēšanas rīks, kas palīdzēs aprēķināt, cik gramu ir vienā ēdamkarotē, konvertēt mārciņas uz kilogramiem un uzzināt, cik daudz miltu ir vienā tasē. Aplikācijā izskaidrotas arī dažādas gatavošanas tehnikas, kas palīdzēs izprast, kā tieši attiecīgie produkti jāpagatavo receptē. Bez šīm funkcijām, Escoffier Cook’s Companion ir arī taimeri, kurus var pielāgot dažādām maltītes sastāvdaļām, lai zinātu, kad no katliņa jāizņem rīsi vai, piemēram, no cepeškrāsns kūka.

Aplikācija ir bezmaksas un pieejama iOS lietotājiem.

Paprika Recipe Manager

Milzīga virtuālā recepšu grāmata, kas satilpināta vienā nelielā aplikācijā. Ievadot meklētājā vēlamās receptes sastāvdaļas, aplikācija internetā no dažādām vietnēm atlasīs visatbilstošākās. Tās receptes, kuras vēlēsies saglabāt vēlākam laikam, tiks novietotas atsevišķā sarakstā. Vienīgais mīnuss ir tas, ka šī aplikācija ir maksas, tomēr tā saglabās receptes un tās būs iespējams apskatīt arī tad, ja internetam nav piekļuves, tādējādi netraucējot gatavot iecerēto.

Android tālruņiem aplikācija maksā 4,61 eiro, bet iOS tālruņiem 4,99 eiro.

Substitutions

Visai unikāla aplikācija, ar kuras palīdzību ikdienā viegli noskaidrot, ar ko aizstāt dažādas sastāvdaļas. Piemēram, ar ko aizvietot alkoholu, piena produktus, kā veģetārās maltītēs iekļaut gaļai līdzvērtīgas sastāvdaļas. Noderēs kā visēdājiem, tā veģetāriešiem, vegāniem, tiem, kuriem ir alerģijas pret dažādiem produktiem, vai vienkārši mājās beidzies sviests, bet nepieciešams izcept kūku.

Aplikācija pieejama iOS tālruņu lietotājiem un maksā 2,99 eiro.

Kitchen Sous Chef

Piemīlīgā pele-pavārs, kas ir arī aplikācijas simbols, kalpos kā pavāra palīgs tiem, kuriem nepieciešams bieži konvertēt sastāvdaļu daudzumus. Aplikācijā ir iespēja arī uzlikt piecus gatavošanas taimerus vienlaicīgi, kā arī palīdzēs aprēķināt porciju lielumus.

Aplikācija ir bezmaksas un pieejama iOS tālruņiem.

Kitchen Calculator PRO

Vēl viens kalkulators – palīgs kulināriem. Aplikācija palīdzēs ne tikai viegli pārrēķināt, cik grami ir divas unces, bet arī pielāgot daudzumu atsevišķiem produktiem. Piemēram, aprēķinot cik miltu ir vienā krūzē, cik mililitri eļļas trīs ēdamkarotēs u.c. Nebūs jāraizējas, ka Pinterest noskatītā recepte, kuru radījis kāds blogeris no ASV, paliks nepagatavota. Papildus kalkulatoram, varēsi saglabāt savas iecienītākās sastāvdaļas un daudzumus, tādējādi veidojot savām vajadzībām pielāgotu sarakstu.

Aplikācija pieejama iOS tālruņiem un maksā 2,99 eiro.

Bet, lai savā telefonā apskatītu jaunākās receptes, to kolekcijas un padomus, iesakām lejuplādēt arī Tasty.lv aplikāciju! Tā pieejama kā Android, tā iOS tālruņu lietotājiem un ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!