Foto: Shutterstock
Ierasts, ka mikroviļņu krāsns virtuvē pilda vien uzsildīšanas un kausēšanas funkciju. Tajā ātri varam pagatavot kakao, atkausēt sasaldētu gaļu vai izkausēt sviestu, kas nepieciešams kāda ēdiena pagatavošanai. Tomēr šis viedais virtuves palīgs var izdarīt daudz vairāk – tajā varam pagatavot arī "nopietnas" maltītes. Lūk, dažas idejas, kā mikroviļņu krāsnī gatavot vairāk!

Mikroviļņu krāsnī cepts lasis

Pat lasi iespējams pagatavot mikroviļņu krāsnī. Ja meklē veidu, kā ātri pagatavot vakariņas, tad šis būs īstais variants! Vajadzēs vien nelielus laša filejas gabaliņus, garšvielas, zaļumus un mazliet saldā krējuma. Lai lasis pagatavotos vienmērīgi, gatavošanai izmanto cepamo papīru vai sviestpapīru.

Vispirms lasi uzliec cepamā papīra sloksnes vidū. Apkaisi ar garšvielām, pievieno garšaugus un pārlej lasi ar pāris ēdamkarotēm saldā krējuma. Aizvīsti cepamo papīru pauniņā, lai tā būtu cieši noslēgta. Tad uzliec laša pauniņu uz šķīvja un ievieto mikroviļņu krāsnī. Gatavo jaudīgākajā režīmā aptuveni 5-10 minūtes, līdz fileja kļuvusi bāla un ir sulīga.

Mikroviļņu krāsnī gatavota omlete krūzītē

Foto: Shutterstock

Ja esi viens no tiem cilvēkiem, kas no rītiem steidzas, tad krūzītē pagatavota omlete būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai neizlaistu svarīgāko dienas maltīti. Mikroviļņu krāsns un krūzīte, kurā iesistas olas, spēs darīt brīnumus. Apbruņojies ar papildu garšvielām un maltīte būs gatava dažu minūšu laikā.

Krūzītē iesmērē eļļu, tad iesit tajā apmēram divas olas, lai pietiktu vienai porcijai. Sakul olas ar dakšiņu un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ja omleti vēlies sātīgāku, var pievienot kādu labi kūstošu sieru, sarīvētu, protams. Tad krūzīti ievieto mikroviļņu krāsnī un gatavo jaudīgākajā režīmā aptuveni 1 minūti. Pēc tam omleti apmaisi un gatavo vēl 45-60 sekundes. Un viss, omlete gatava!

Mikroviļņu krāsnī gatavoti makaroni ar sieru

Foto: Shutterstock

Makaroni ar sieru noteikti ir viens no visātrāk pagatavojamajiem ēdieniem. Bet vai ir iespējams šo maltīti pagatavot vēl ātrāk? Protams, ja palīgā ņem lielu krūzi un mikroviļņu krāsni, kas ir pietiekami jaudīga.

Šīs maltītes pagatavošanai izvēlies tiešām lielu krūzi, jo ūdens karstumā burbuļos. Piepildi krūzi ar aptuveni 30 gramiem makaronu, pārlej aptuveni 180 mililitrus ūdens un liec mikroviļņu krāsnī, jaudīgākajā režīmā uz 3,5 minūtēm. Pēc tam pārliecinies, vai makaroni ir pietiekami mīksti un nolej lieko ūdeni. Kad tas izdarīts, pievieno krūzītē dažas ēdamkarotes piena, šķipsnu kartupeļu cietes, apmēram 4 ēdamkarotes ar sarīvētu sieru, piemēram, Čederas, un liec mikroviļņu krāsnī gatavoties vēl vienu minūti.

Mikroviļņu krāsnī gatavots risoto

Foto: Shutterstock

Risoto, kas gatavots no īpašajiem arborio rīsiem, prasa krietnu uzmanības devu, ja to gatavo uz plīts. Taču tiem, kam nepatīk visu laiku maisīt rīsus un šķidrumu, kam tajos jāiesūcas, patiks ideja par tā pagatavošanu mikroviļņu krāsnī. Gatavošanai būs vajadzīga vien liela, karstumizturīga bļoda, kas ietilpst mikroviļņu krāsnī, un pārtikas plēve.

Bļodā saber apmēram 350 gramus arborio rīsu. Tad pārlej ar nepilnu krūzi baltvīna un 300 mililitriem karsta buljona. Bļodu pārsedz ar pārtikas plēvi un ievieto mikroviļņu krāsnī, jaudīgākajā režīmā karsē 10 minūtes. Tad apmaisi, pievieno vēl 300 mililitrus karsta buljona un karsē vēl 3 minūtes.

Pēc tam pievieno risoto piedevas, piemēram, saldētus zaļos zirnīšus un garšaugus, vēl 250 mililitrus buljona un liec atpakaļ mikroviļņu krāsnī. Karsē 7 minūtes, līdz šķidrums pazudis un risoto gatavs. Iemaisi tajā kādu kazas sieru un vakariņas būs gatavas.

Mikroviļņu krāsnī cepts šokolādes braunijs

Foto: Shutterstock

Ja ļoti kārojas kādu cepto kūku, piemēram, šokolādes brūnīti jeb brauniju, bet negribas gaidīt pusstundu, to vari pagatavot arī mikroviļņu krāsnī. Ja mājās ir visas nepieciešamās pamatsastāvdaļas – jo labāk, gatavošana aizņems vien piecas minūtes! Brūnītim vajadzēs 50 gramus miltu, tikpat daudz cukura, 2 tējkarotes kakao, šķipsnu sāls, šķipsnu kanēļa, 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta vai eļļas un 2 ēdamkarotes ūdens.

Krūzītē ievieto visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisi. Tad pievieno izkausētu sviestu un ūdeni, un vēlreiz apmaisi masu, lai tā būtu pašķidra. Trauku liec mikroviļņu krāsnī (700 W režīmā) un gatavo vienu minūti. Ja mīkla šķiet negatava, gatavo vēl 30 sekundes. Taču nepārcenties, jo braunijam jābūt viegli mīkstam. Gatavo saldumu pasniedz ar putukrējumu vai kādu karoti plombīra saldējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!