Pērn fūdiji nebeidza jūsmot par varavīksnes krāsas apaļajām maizītēm jeb beigeļiem. Šis gads sācies jau ar citu kulināro tendenci, kas lēnām pārpludina sociālos tīklus – vienradžu grauzdiņiem un atvasinātu kafiju "latte". Varavīksnes pasteļu toņi uz grauzdiņa nonāk ar nedaudz iekrāsota krēmsiera palīdzību, bet kafijas tasītēs – ar iekrāsotu saputoto pienu.

Vienradžu tematikas brokastu grauzdiņu autore ir amerikāņu ēdienu stiliste un fotogrāfe Adelaina Vo, norāda vietne "Prevention". Kā pati Adelaina raksta savu "Instagram" bildīšu aprakstos, krēmsiera iekrāsošanai viņa neizmanto nekādas mākslīgās krāsvielas – efekts tiek panākts ar krēmsieru, kas sajaukts ar aveņu vai ķiršu ievārījumu rozā krāsai, saspiestām mellenēm zilajai krāsai, kurkumu oranži dzeltenajai, bet "matcha" tēju – zaļajam krēmsieram. Pie atklājuma ēdienu stiliste nonākusi nejauši – ziežot krēmsieru virsū grauzdiņam, uz kura jau atradies ievārījums, krāsas skaisti sajaukušās un tapusi ideja, kas iedvesmojusi #unicorntoast. Lai gan pirmais grauzdiņš uzziests jau pērn jūnijā, popularitāti šī tendence ieguvusi vien šī gada janvārī.

A photo posted by Meagan Henry (@meaganmiyoko) on Jan 22, 2017 at 6:45am PST

A photo posted by Teresa (@teresamarias) on Nov 12, 2016 at 7:32am PST

Bet, kā jau minējām, grauzdiņi nav vienīgais vienradžu pārņemtais brīnums. Kādā Bruklinas (Ņujorka, ASV) kafejnīcā "The End" ir iespējams nogaršot īstenu vienradžu lati (#unicornlatte). Kā norāda paši dzēriena idejas autori, no kafijas gan šajā veltē nekā nav – tā tiek gatavota no kokosriekstu piena, ingvera, citrona un medus. Pēc sastāvdaļām spriežot, dzēriens ir īsts saaukstēšanās bieds. Dzēriens pēc pagatavošanas tiek iekrāsots zils ar īpašu aļģu palīdzību, bet citas varavīksnes krāsas tiek iegūtas ar kurkumu un granātābolu pulveri. Kā dzēriena autori paskaidrojuši vietnei "Mashable", tas ir paredzēts tam, lai baudītāju aizvestu uz mītisku, krāsainu garšu pasauli.

A photo posted by ✨ Agnieszka ✨ (@nissiax83) on Jan 15, 2017 at 10:17am PST

Vai tu pamēģinātu šādu grauzdiņu un silto dzērienu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!