Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Aizvadītajā nedēļas nogalē Minhenē ēdinātāji no 15 valstīm cīnījās par dažādiem tituliem ielu ēdiena festivāla "European street food awards 2022" finālā. Kategorijā "Pamatēdiens" par čempioniem kļuva picērija no Valmieras – "Vīnkalni", liecina informācija pasākuma mājaslapā.
"Ir! Čempionu tituls kategorijā "Pamatēdiens" "European Street Food Awards" finālā! Konkurence bija ļoti spēcīga, un mūsu komanda arī!" savā "Facebook" kontā ziņoja "Vīnkalnu" pārstāvji.


Uz Minheni vīnkalnieši devās ar 1984. gada "Volkswagen" busiņu, kam aizmugurē ierīkota malkas krāsns picu cepšanai. Viņi ari bija vienīgie picu cepēji finālā.

Konkursa rīkotāji, iepazīstinot ar ielu ēdiena Latvijas čempioniem Latvijā, uzsver, ka "Vīnkalni" atved ballīti tur, kur atrodas ballētāji.

Eiropas ielu ēdiena konkursa finālā uzvarētāja laurus plūca "Junk" no Lielbritānijas, otrajā vietā ierindojās islandiešu ielu ēdinātāji "Silli Cokkur", savukārt trešajā vietā – poļu "Pastrami Summer". "Vīnkalni" uzvarēja kategorijā "Pamatēdiens", gan žūrija, gan pasākuma apmeklētāji augstu novērtēja valmieriešu cepto picu ar mocarellu, tomātu un oregano mērci, prošuto, saulē kaltētiem tomātiem, Kalamata olīvām, sēnēm, rukolu un Parmas sieru.

Ar Eiropas konkursa rezultātiem un visu godalgoto dalībnieku sarakstu var iepazīties festivāla mājaslapā.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!